Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

“Pilići” odgovorili Vrančiću

Autor: Z L

10.09.2009. 22:00
“Pilići” odgovorili Vrančiću

Foto: Vedran SITNICA



Zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić na nedavnom je Kolegiju rekao kako se cijene najma prostora u Poduzetničkom inkubatoru za sada neće smanjivati. “Bilo bi to izravno uplitanje u odredbe ugovora koji je na snazi. Poduzetnici Inkubatora dobili su prostor nakon javnog nadmetanja, a samo raskidom postojećeg ugovora i novim javnim nadmetanjem može se izboriti niža cijena od sadašnjih 50 kn za m/2”, rečeno je na Kolegiju.
Na internet-stranicama Gradske uprave jedan, očito od korisnika prostora, napisao je gradonačelniku otvoreno pismo:
Poštovani Gradonačelniče!
Mi Pilići iz Inkubatora vam se zahvaljujemo što ste našu molbu za ujednačavanje cijene najma s ostalim inkubatorima u Hrvatskoj, ocijenili kao “hvale vrijednu peticiju”! Dok u miru razmišljate o našem zahtjevu željeli bi vas zapitati tko je uopće predložio i donio odluku o dosadašnjoj cijeni najma. Zanimljivo da je ta cijena veća od nekih cijena najma koje Grad daje za komercijalne poslovne prostore.
Željeli bismo vam reći da su cijene u ostalim Inkubatorima i prije početka krize i općih problema bile i do 50 posto niže, a sada su ti Gradovi i Inkubatori pokrenuli razne programe i zajedničke akcije kako bi dodatno pomogli svojim “Pilićima”. Kod nas to nije slučaj. Osim što nema nikakvog planiranog i analitičnog praćenja našeg poslovanja, nema niti bilo kakve inicijative i osluškivanja potreba stanara – “pilića”.
Željeli bismo vas pitati, kakva je to Gradska uprava (stara, nova, svejedno) koja nije bila u stanju NITI JEDNOM od kada je Inkubator otvoren, a tome je već više od dvije godine, posjetiti svoje “štićenike”. Možda su Gradonačelnici prezauzeti za to, previše je kamena temeljaca bilo za polaganje, ali zar ne postoji nitko iz službe za gospodarstvo tko bi trebao pratiti stanje? Zar je moguće da se baš nitko u Gradu ne pita što to ti ljudi rade, kako im je, je li “globalna kriza” možda i na njih imala utjecaja?
Pitali bismo vas i kako to da nakon toliko vremena od otvaranja, zgrada i dalje nema uporabnu dozvolu koju bi trebao Grad izdati sam sebi? Znate li koje to sve probleme uzrokuje ljudima u poslovanju? S obzirom da ste već iznašli načina za pomoći našem gospodarstvu, npr. ukidanjem spomeničke rente, smanjenjem poreza na potrošnju ugostiteljima i sl., nadamo se da ćete to uspjeti i u ovom slučaju. Svakako ćete sada moći realnije sagledati našu “peticiju” do donošenja neke odluke te se valjda do tada temperatura u Inkubatoru neće spustiti toliko nisko, da ne bi svi pilići pomrli, kako su neki počeli.
Srdačan pozdrav,
Vaši “Pilići”