Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prvi poraz stigao od Triumpha

Autor: Roman Morović

10.09.2009. 22:00
Prvi poraz stigao od Triumpha

Foto: Zvonko KUCELIN



U posljednjoj četvrtini kod igrača Zmage Sagadina osjetio se i umor od puta budući da su utakmicu igrali svega nekoliko sati nakon što su iz Zadra stigli u Poreč, te je Triumph u jednom trenutku imao i najviših osam poena prednosti.
Košarkaši Zadra večeras su na pripremnom turniru u Poreču ubilježili prvi poraz u prijateljskim utakmicama ove sezone. Bolji od Zadrana bio je ruski Triumph koji je slavio sa 76-70. Zadar je bolje otvorio susret, te je nakon prvih deset minuta imao deset poena prednosti (26-16), no početkom druge četvrtine ta se prednost počela topiti. Zadrani su promašili neke otvorene šuteve što su Rusi znali kazniti, te su do odmora prepolovili zadarsku prednost na pet poena (46-41). U trećoj četvrtini usljedio je i preokret. Triumph je poveo i uoči posljednjih deset minuta na semaforu je svijetlilo 59-61 u korist Rusa.
U posljednjoj četvrtini kod igrača Zmage Sagadina osjetio se i umor od puta budući da su utakmicu igrali svega nekoliko sati nakon što su iz Zadra stigli u Poreč, te je Triumph u jednom trenutku imao i najviših osam poena prednosti. Tu je prednost ruska momčad do kraja utakmice znala sačuvati i pretvoriti u pobjedu, a Zadrani im u samoj završnici više nisu uspjeli zaprijetiti. Najefikasniji kod Zadra bili su Stipčević sa 16, te Car i Perić sa po 13 poena. Sutra Zadrani igraju protiv Unicsa iz Kazana, a na toj bi utakmici prvi put ove sezone Zadar trebao biti kompletan, budući da će se momčadi, nakon uspjeha sa gruzijskom reprezentacijom, priključiti krilni centar Vladimer Boisa.
ZADAR – TRIUMPH 70:76
(26:16, 20:25, 13:20, 11:15)
ZADAR: Rančić 9, Perić 13, Stipčević 16, Marčinković 3, Prostran, Ružić 6, Car 13, Downs, Plaisted 2, Škifić 8. Trener: Zmago Sagadin.