Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U Poreču konačno kompletni

Autor: Roman Morović

10.09.2009. 22:00
U Poreču konačno kompletni

Foto: Sebastian GOVORČIN



Večeras igramo prvu utakmicu protiv Lokomotiva iz Novosibirska, sutra navečer igramo sa Triumphom iz Moskve, a u nedjelju posljednju utakmicu protiv Unicsa iz Kazana. Osim toga, u subotu i nedjelju ujutro ćemo odraditi i normalni trening, dakle sat i pol u dvorani i pola sata u teretani, kazao je Sagadin
Nakon nekoliko dana treninga na Višnjiku, košarkaši Zadra jutros su otputovali u Poreč gdje će odigrati tri prijateljska susreta sa ruskim klubovima. Do službenog početka sezone ostalo je još trideset dana, pripreme polagano idu svojim tokom, svi igrači su zdravi i u dobrom fizičkom stanju, te odrađuju ono što je trener Zmago Sagadin zamislio i isplanirao.
– Večeras igramo prvu utakmicu protiv Lokomotiva iz Novosibirska, sutra navečer igramo sa Triumphom iz Moskve, a u nedjelju posljednju utakmicu protiv Unicsa iz Kazana. Osim toga, u subotu i nedjelju ujutro ćemo odraditi i normalni trening, dakle sat i pol u dvorani i pola sata u teretani. Triumph i Unics su dvije vrlo jake momčadi i to će biti pravi test naših mogućnosti u ovom trenutku – kaže Sagadin.
U Poreču će Zadar konačno biti kompletan. Vladimer Boisa u srijedu je odigrao posljednju utakmicu na europskom prvenstvu divizije “B”. U pobjedi Gruzije protiv Bjelorusije, pred gotovo 10 tisuća gledatelja u Tbilisiju, za 26 je minuta postigao 11 poena (2/5 za dva, 2/3 za tri, 1/3 sl.bacanja) uz tri skoka, jednu asistenciju i pet prekršaja. Gruzija se tako plasirala u diviziju “A”, a nakon kratke proslave igrači su se okrenuli klupskim obvezama.
– U Poreču će nam se priključiti i Boisa, tako da ćemo konačno biti kompletni. On će u subotu ujutro trenirati s nama i navečer protiv Triumpha će već biti u sastavu. Dobro je odradio posao u reprezentaciji, igrao je mnogo, u dobrom je stanju i, što je najvažnije, nije bilo nikakve ozljede. Prema tome, s te strane neće biti nikakvih problema i on će se vrlo brzo uklopiti u naš sistem rada.
Kada će se znati konačan sastav momčadi za iduću sezonu?
– Sada ćemo konačno imati cijelu momčad na okupu i ova desetorica će uglavnom biti fiksna, dakle imaju jasnu poziciju, dok će se mladi mijenjati. Još je ostalo otvoreno pitanje između Škifića i Marčinkovića, tko će biti “back-up” Boisi na četvorki i to ću odlučiti tokom ovog mjeseca. Što se ostalih tiče, očekujem da Šarlija i Popović pokažu još više borbenosti i želje da se izbore za svoju poziciju. Već sam prije nekoliko dana naglasio da neću nikome ništa pokloniti.
Kako je prošao prvi tjedan treninga za Damira Rančića, s obzirom da nije odradio pripreme od početka zbog reprezentativnih obveza?
– Rančić je upoznat sa sistemom tako da s te strane nema problema. Jasno, nije u istom fizičkom stanju kao ostali igrači ali sada dodatno radimo na tome i mislim da će za koji tjedan-dva dana biti na istom nivou kao i ostatak momčadi. Što se njega i Boise tiče siguran sam da će se lako uklopiti pošto dobro poznaju moj sistem – zaključio je Sagadin.


 EUROBASKET SE TEK ZAHUKTAVA


Trener Zadra kratko je komentirao i prvi krug Europskog košarkaškog prvenstva u Poljskoj.
– Malo iznenađenje je Litva koja je slabija od onoga što smo očekivali i Poljska koja je bolja od onoga što je bilo za očekivati. Sve ostalo ide otprilike prema nekim prognozama koje su bile prije početka prvenstva. Slovenci i Hrvati su napravili ono što su morali napraviti, oboje su u drugom krugu. Uglavnom, najvažnije i odlučujuće bitke tek predstoje – kazao je Sagadin.




 BOISA: GRUZIJA IMA POTENCIJALA


Uspjeh Gruzije na Europskom prvenstvu divizije “B” košarkaš Zadra Vladimer Boisa za službene stranice FIBA-e komentirao je ovako.
– Dobro smo se pripremili za ovu seriju utakmica u “B” diviziji i, naravno, posebno za doigravanje. Zajedno smo oko dva mjeseca, naporno smo trenirali, igrali smo dobro i to je dalo rezultate. Mislim da Gruzija ima još mnogo potencijala. Relativno smo mlada momčad, ja sam sa 28 godina najstariji igrač. Imamo odličnu perspektivu i moramo dati sve od sebe da postignemo dobre rezultate i u diviziji “A” – kazao je Boisa.
U diviziju “A” plasirala se još i Crna Gora Duška Vujoševića koja je u dvije utakmice bila bolja od Švedske.