Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zbog radnika iz administracije ponavlja se javni poziv

Autor:

10.09.2009. 22:00
Zbog radnika iz administracije ponavlja se javni poziv


Nakon provedenog uvida u dostavljene ponude, a prije donošenja odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, Povjerenstvo je saznalo da prethodni prijevoznik ima još nekolicinu zaposlenika koji izravno ne obavljaju poslove na predmetnim linijama
Povjerenstvo za provođenje postupka javnog poziva pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture poništilo je javni poziv na podnošenje ponuda za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika na međužupanijskim linijama Zadar-Zagreb i Zadar-Split koje je prije obavljala tvrtka Contus d.o.o. Zadar.
– Kako se navodi u obrazloženju odluke, u javnom pozivu od 6. kolovoza je izrijekom naznačeno da će osnovni kriterij za izbor najpovoljnije ponude, među ostalim, biti pisana izjava ponuditelja o preuzimanju u stalni radni odnos zaposlenika prethodnog prijevoznika na predmetnim linijama, čime se nastojalo riješiti pitanje radno-pravnog i socijalnog statusa svih djelatnika Contusa, koji je prestao s obavljanjem djelatnosti, rekla je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i nastavila.
– Međutim, nakon provedenog uvida u dostavljene ponude, a prije donošenja odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, Povjerenstvo je saznalo da prethodni prijevoznik ima još nekolicinu zaposlenika koji izravno ne obavljaju poslove na predmetnim linijama. Izborom najpovoljnijeg ponuditelja takvi zaposlenici ostali bi nezbrinuti i na takav način ne bi se ostvarila intencija javnog poziva o optimalnom socijalnom zbrinjavanju zaposlenika bivšeg prijevoznika te je stoga poništen javni poziv, zaključila je Halužan.
Ona je pojasnila kako se pod ovim zaposlenicima misli na nekolicinu radnika koji su bili zaposleni u administraciji, u mjenjačnici i u putničkoj agenciji. Sada u Ministarstvu moraju čekati da sindikat zaposlenika ili netko iz tvrtke Contus dostavi sve potrebne podatke i o ovim ostalim zaposlenicima, pa kad dobiju kompletne podatke moći će raspisati i novi javni poziv.
– Novi javni poziv bit će raspisan čim sakupimo kompletne podatke, a tada će se opet odabirati najpovoljnija ponuda, rekla je Halužan.
Inače, na objavljeni javni poziv pristiglo je ukupno 16 ponuda od kojih je jedna dostavljena izvan roka, a tri su bile nepotpune. Ponude su podnijeli: Samoborček d.o.o. Samobor, Brioni d.d. Pula, VTV Pavlić d.o.o. Zagreb, Čazmatrans d.o.o. Čazma, Nikolina Hercigonja Sesvete, Panturist d.d. Osijek, Autotrans d.o.o. Rijeka i Puntamika-line d.o.o. Zadar, Euroturist Express d.o.o. Zagreb, Slavijatrans d.d. Petrinja, APP d.d. Požega, Olvin d.o.o. Zadar, Presečki Grupa d.o.o. Krapina, Zadarbus Zadar, Autobusni prijevoz d.o.o. Šibenik (samo za liniju Zadar-Split), Darojković d.o.o. Dugo Selo (samo za liniju Zadar-Zagreb) i Nigra Zlatar.
Nekadašnji zaposlenici Contusa okupljeni oko sindikata na čelu s Marinom Kvartučem nadaju se kako će im novi poslodavac biti tvrtka sa sjedištem u Zadru, a kao favorita su navodili tvrtku Olvin. Naime, Zvonimir Rajčić, vlasnik tvrtke Olvin rekao je kako je spreman zaposliti svih 23 nekadašnjih zaposlenika Contusa. Međutim, kako su nam rekli iz resornog ministarstva, Povjerenstvo je njegovu ponudu ocijenilo nepotpunom jer u njoj nije priložio kopije prometnih dozvola autobusa već kopije kupoprodajnih ugovora kojima dokazuje da je spreman kupiti deset autobusa kojima bi vozio na nekadašnjim Contusovim linijama.