Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uspjela provjera za državno prvenstvo

Autor: Andrija Prović

10.09.2012. 22:00
Uspjela provjera za državno prvenstvo


Ova im je smotra poslužila kao priprema za predstojeće Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu


Nastupom na  Memorijalu Perica Vlašić,  veslači Jadrana u subotu su  u Splitu odradili posljednju  ovosezonsku regatu u Kupu  Dalmacije. Ova im je smotra  poslužila kao priprema za  predstojeće Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu (21. – 23.  rujna) s kojim će većina  sudionika privesti kraju  ovogodišnja natjecanja. Na  njoj su se Zadrani predstavili u kategorijama juniora, mlađih juniora i kadeta.
Najbolji rezultat ostvario  je četverac s kormilarom  mlađih juniora u sastavu  Luka Šare, Filip Pedić, Josip  Banović, Matija Milin i kormilar Juraj Dunatov koji je u  svom premijernom nastupu  osvojio prvo mjesto, što je  dobra najava pred prvenstvo  Hrvatske. U utrci van konkurencije s juniorskim četvercem na pariće Gusara  plasman su potražile još dvije posade mlađih juniora Jadrana. Prva, u sastavu Ivan  Kapitanović, Edi Petković –  Ivković, Andreas Vaško i Juraj Batelja odveslala je solidno ne zaostavši puno za  iskusnijim i starijim juniorima, dok je drugi zadarski  čamac, u kojem su sjedili  Robert Ledenko, Valentino  Stipčević, Dominik Božidar  Milardović i Mislav Anić do  cilja stigao s trećim vremenom.
Kadeti su veslali u disciplini dvojaca na pariće,  koju su Vito Fantina i Nino  Aleksić odradili zauzevši  drugo, a Leon Mikulić i Ante  Validžić treće mjesto. U  samcu kadeta četvrti je bio  Luka Perović. Kadeti B također su nastupali u dvojcima na pariće; Aldo Jelenković i Luka Belošević  popeli su se na drugu stepenicu postolja, dok su Nikola Grganović i Ante Zelić  u prvom službenom predstavljanju na regati dospjeli  na treće mjesto. U samcu  kadeta B treće mjesto osvojio je Filip Vidović, također početnik bez prethodnog regatnog iskustva.