Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Jerolimov na poslovnom putu, Barišić bolesna

10.09.2013. 22:00
Jerolimov na poslovnom putu, Barišić bolesna


Od ukupno šest do sada zakazanih rasprava u predmetu u kojem su Ante Jerolimov, načelnik Općine Preko koji bi u saborskim klupama trebao zamijeniti Božidara Kalmetu te Mira Barišić, direktorica tvrtke Heres d.o.o. u stečaju, okrivljeni za ilegalno nasipanje morske obale u Sutomišćici, samo je jedno ročište uspješno održano.
Razlog jučerašnje odgode bio je nedolazak optuženika, njihovih odvjetnika, ali i svih za jučer pozvanih svjedoka. Jerolimov se opravdao neodgodivim poslovnim obvezama u Zagrebu, zbog kojih se nije uspio na vrijeme vratiti u Zadar, njegov odvjetnik Rikardo Perković zauzetošću na splitskom sudu, Barišić se ispričala bolešću, a njezin odvjetnik opravdao je i svoj i njezin izostanak navodeći kako je njegova klijentica spriječena doći na sud zbog bolesti, a on sam poslovnim obvezama. Što se, pak, svjedoka tiče, svo troje zatražilo je drugi termin saslušanja – Jadranka Selak, direktorica dječjeg vrtića u Preku koja je u inkriminirano vrijeme bila predsjednica Mjesnog odbora u Sutomišćici navela je kako je morala na neodgodiv poslovni put u Zagreb, a druge, također neodgodive obveze naveli su i Goran Pavin, nekadašnji član poglavarstva i predsjednik Općinskog vijeća te Saša Belić, komunalni djelatnik u Općini Preko.
U ovom postupku kao trećeoptužena, pravna osoba, navedeno je poduzeće Heres koje u ovom postupku zastupa stečajna upraviteljica Marica Nekić, no ona se jučer također nije pojavila, ali sudu nije dostavila razlog.
Inače, zanimljivo je spomenuti kako je do prve rasprave Jerolimov zatražio odgodu tri puta, a potom, nakon što se očitovao na optužnicu kazavši kako nije kriv, još dva puta.