Kako ima para za razne gluposti, a nema za pomoć maloj Maji?

Slika korisnika admin

ZAŠTO NEMA SREDSTAVA ZA ASISTENTE, A IMA ZA  RAZNE PIZ..RIJE?

U Trećem smo dnevniku mogli vidjeti malu Maju Latinčić iz Petrinje,  učenicu s motoričkim smetnjama, a koja je ove školske godine nečijom  pameću ostala bez tzv. asistentice. Moram priznati da ne razumijem baš o  čemu se točno radi, ali je evidentno da je ova hrabra i pametna  djevojčica, zbog svega, vidno uznemirena. Ona se jako brine kako će se  snaći bez svoje asistentice koja je do sada s njom radila školski program?  Iako ne padam lako pod teret emocija, jer me život dosta šibao, mene je  ovo jako uznemirilo, toliko da sam razbijao i psovao po kući. Kako ima  para za razne gluposti, da ne kažem perverzije, nekima se dijeli šakom i  kapom, a nema za pomoć maloj Maji? Kako imaju obraza primati novce  razni neradnici, uhljebljivači i đabalebaroši, kvazi domoljubi, u stvari, ne  kako imaju obraza, nego kako mogu uopće dobivati kada je svima jasno o  čemu se radi, dok se u isto vrijeme djeca poput Maje moraju bojati za  svoju budućnost. Možda sam ja bespovratno izgubljen u nekakvom  idealizmu, možda sam patetičan, naivan, glup, ali ja bih u ovom stanju  mogao svašta učiniti.

KOMENTIRANJE UTAKMICE NA GRANICI PORNOGRAFIJE

Kada već ne možemo igrati nogomet protiv relativno jakih ekipa, onda  nam je dobra prilika da bar u prijateljskim utakmicama nekoga  pobijedimo. Da bi bili sigurni od blamaže, naše je nogometno  rukovodstvo za pripremnu utakmicu izabralo strašnu reprezentaciju  Cipra, koja vjerojatno ne pamti kada je s nekim remizirala, a o pobjedi da  i ne govorimo. Uspjeli smo ih pobijediti s čak dva gola razlike, a sada nas  očekuje i favorizirana ekipa Malte (to je doduše službena utakmica). Baš  me zanima tko će biti sljedeći? Evo, ja predlažem da se na megdan  izazovu Andora, Lihtenštajn, ili čak i Luksemburg. Takve će nam  pripremne utakmice jako pomoći kada naletimo, recimo na Poljsku,  Slovačku, ili Dansku, a da i ne spominjemo neke jače zemlje. Da se  razumijemo. Nemam ja ništa protiv nabrojenih ekipa, ali pošto domaću  ligu prezirem i  jedino još navijam za reprezentaciju, ne bih volio da  steknemo pretjerano samopouzdanje pa da se razočaramo. Ali vratimo se  na ovu utakmicu i spikera koji je malo čudno vidio situaciju na terenu.  On primjećuje da jedan naš igrač "dotrčava i nudi se svojim suigračima",  kako je "šteta što ovo nije ušlo", ali i da je "ovdje dobra prilika za jedan  grupnjak". Šalu na stranu, ali zbilja zvuči malo... Onako...

ZAŠTO JE POČETAK SVAKE ŠKOLSKE GODINE TUŽAN?  ZBOG SNIMANJA "PRVAŠIĆA"

Što je jedino stalno i neprolazno na našim televizijama? Dvije stvari.  Odvratni "Sam u kući" za Božić i snimanje "prvašića" početkom svake  nove školske godine. Doduše, tu je i snimanje prvih "novogodišnjih"  beba, ali to je već druga tema. Ovo s školom je posebno iritantno. Stalno  ista priča. Te su svi nešto oduševljeni i sve je divno i krasno. A zašto ne  govore malo o tome koliko koštaju školske knjige, i kakav je to lopovluk, i  kako se stalno mijenjaju udžbenici, i zašto dvoje djece u jednoj obitelji ne  može nasljeđivati knjige kao što se to radi s odjećom, obućom i sličnim  stvarima. Ja ove godine moram kupiti knjige za dva učenika i imam  otprilike dvije i pol do tri tisuće razloga da spominjem sve po spisku  onome koji ovo dopušta. Ali, vratimo se mi malo na učenike. Svi su nešto  sretni i razdragani. A zašto ne pitaju nekoga koji će odgovoriti sljedeće:  "Užasavam se početka nove školske godine jer mi roditelji jedva krpaju  kraj s krajem, jer me bahata djeca još gorih roditelja ismijavaju zbog  stare odjeće, patika jeftine marke, a da i ne spominjem mobitel koji je  star već 6 mjeseci. Osim toga tu su i školski nasilnici, pravi nasljednici  svojih odvratnih roditelja koji misle da su svemogući (a ispada da jesu, jer  za njih pravila ne važe) pa neki profesori koji su zalutali u ovo zanimanje,  a da i ne spominjem školski program koji je godinama prenatrpan i loš."  E, to bi bila prava učenička izjava za početak školske godine. A ne ove  hipokritične bajke koje nam se svake godine serviraju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno