U sjećanje na Grunfa dali 25 doza krvi

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Prije četiri godina u tragičnoj nesreći život je izgubio jedan od osnivača i članova zadarskog Motokluba "Beštije" - Marijan Božićev Grunf. Grunf je poginuo vraćajući se s jedne od Beštijinih tradicionalnih akcija dobrovoljnog davanja krvi, koje provode već 14 godina. Od tog dana, svaka sljedeća njihova akcija, a imaju ih dvije godišnje, nosi naziv po Grunfu, njemu u spomen.

Beštije su se okupile i jučer u prostorijama Župe sv. Ivana Krstiteja na Relji, gdje im uvijek rado ustupe prostor za ovu humanu gestu. Jučer je sakupljeno oko 25 doza krvi, a došlo je gotovo 40-ak darivatelja, no njih 15-ak ovoga puta nisu mogli sudjelovati, što zbog lošeg vremena i problema s tlakom, što zbog niskog željeza, a što iz drugih razloga.

- Dok je bio živ Grunf je uvijek rado pomagao. Svim srcem davao se za klub, grad i ljude. I danas bi bio među prvima u redu da je još uvijek s nama, kaže Alen Vimer, predsjednik zadarskih Beštija.

Dan prije jučerašnje akcije bajkeri su otišli na belafuško groblje gdje su položili vijence i zapalili svijeće Grunfu, prijatelju kojeg godine nisu izbrisale iz njihovih srca.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno