Festival dobre hrane i turizma

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
U 13 godina na sajmu je sudjelovalo više od 4500 proizvođača

Na zadarskom Forumu od jučer do nedjelje traje sajam  "Proizvodi hrvatskog sela", najveći i najznačajniji sajam tradicijskih  proizvoda u Hrvatskoj. U proteklih trinaest godina postojanja sajma na  njemu je svoje proizvode predstavilo više od četiri i pol tisuće proizvođača uz više od 120 tisuća posjetitelja.

Jedan od organizatora sajma Karlo Vulin predsjednik je NO KZS i potpredsjednik Hrvatske udruge mladih. Zatekli smo ga jučer pored štanda  s domaćim pekarskim proizvodima Kroštule čiji su proizvodi "planuli" u  tren.

- Od 11. - 13. rujna na rivi i Forumu održava se Taste and travel, festival dobre hrane i turizma, druga manifestacija pod okriljem GreenOn  Movementa. Tu je i sajam Proizvodi hrvatskog sela, Craft beer festival,  sajam inovacija u prehrambenoj industriji i predstavljanje koncepta Best  of Croatia, uspio nam je kazati Karlo kojem je mobitel neprestano zvonio.

Craft beer festival je mjesto na kojem će Zadrani uživati u pivu najboljih domaćih malih craft pivara, San Servolo, Hold Em Brewery, Pivnica  Medvedgrad, Zmajska pivovara, Varionica, 5th Element, Nova runda i  Bošnjak. Posjetitelji festivala moći će kušati i ocijeniti pivo te na taj način  izabrati najbolje pivo ovog festivala. Tu je i vrhunski glazbeni program uz  bendove Pavel, Gretta i Gatuzo, a upad na festival i sva popratna događanja je besplatan. Festival će se održavati od petka do nedjelje od 17  do 3 sata ujutro na Donjoj rivi.

- Jedan od glavnih ciljeva GreenOn Movementa je povezivanje gospodarstva i visokog obrazovanja i borba protiv visoke nezaposlenosti i  iseljavanja mladih ljudi iz Hrvatske. U skladu s tim ove godine će se  održati sajam inovacija u prehrambenoj industriji. Na njemu će se između ostalog moći vidjeti kako destilirati lavandu, napraviti kavijar od  čokolade ili probati inovativne recepte za pravljenje zdravih napitaka visoke energetske vrijednosti. Sajam inovacija održat će se u subotu od 16  do 21 sat na zadarskoj rivi, kazao je Karlo Vulin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno