I OB Zadar u ponedjeljak otvara vrata

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Arif SITNICA
Projekt je namijenjen prvenstveno pacijentima koji još nisu naručeni za indiciranu zdravstvenu uslugu

Ministarstvo zdravlja izvijestilo je u petak da se projekt  "Dani otvorenih vrata" u sedam najvećih hrvatskih bolnica od ponedjeljka, 14. rujna, proširuje na najveće županijske bolnice.

Ministarstvo u priopćenju podsjeća da je od 1. rujna, kao dio projekta  Program plus, pokrenulo projekt "Dani otvorenih vrata" u djelatnostima  neurologije, kardiologije i gastroenterologije, koji je obuhvatio sedam  najvećih hrvatskih bolnica - KBC Zagreb, KBC Split, KBC Rijeka, KBC  Sestre milosrdnice, KBC Osijek, KB Dubrava i KB Merkur.

Projekt je namijenjen prvenstveno pacijentima koji još nisu naručeni  za indiciranu zdravstvenu uslugu, kako bi uz uputnicu obavili prve specijalističke preglede i dijagnostičke postupke za koje nije potrebna priprema pacijenta.

Od ponedjeljka projekt se proširuje na najveće županijske bolnice -  KB Sveti Duh, OB Zadar, OB Varaždin, OB Dubrovnik, OB  "Dr. Josip  Benčević" Slavonski Brod i OB Pula.

Osim zdravstvenih usluga u neurologiji, kardiologiji i gastroenterologiji, pacijenti mogu tražiti i usluge u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji,  oftalmologiji i optometriji.

Intencija je da se zdravstvene usluge u okviru projekta obavljaju isključivo uz uputnicu i popratnu povijest bolesti, temeljem indikacije izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite i stvarne potrebe pacijenta, kaže se u priopćenju. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno