Knjiga Damira Magaša na engleskom jeziku

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ
Začetnik zadarske geografske škole prof. dr. sc. Damir Magaš

U kolovozu ove godine iz tiska je izašla engleska inačica The Geography of Croatia, kapitalnog djela Geografija Hrvatske autora Damira Magaša. Ovim izdanjem omogućeno je prvi put da i šira svjetska javnost proširi svoja znanja o geografskim obilježjima prostora Hrvatske.

Ova knjiga je, i kao monografsko izdanje, i kao proširena sveučilišna udžbenička građa, poslije dugo vremena novi predložak geografskom razumijevanju i proučavanju hrvatskog prostora. Inovativnim stajalištima, konceptima i tumačenjima svojevrsna je prekretnica u suvremenom geografskom pristupu u Hrvatskoj. Ujedno je i poticaj novim hrvatskim naraštajima geografa na izradi modernih analitičkih i sintetskih djela o ovom izuzetnom dijelu Europe.

Začetnik zadarske geografske škole prof. dr. sc. D. Magaš, utemeljitelj  Odjela za geografiju i časopisa Geoadria, te Centra za istraživanje krša i priobalja na Sveučilištu u Zadru, čiji je jedan od utemeljitelja i prvi rektor, ovom monografijom na 600 stranica daje vrijedan i nezaobilazan doprinos kvalitetnijem poznavanju geografskog prostora suvremene Hrvatske od najstarijih vremena do danas. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno