Korlat Merlot Boutique 2011 osvojio zlatnu medalju

Slika korisnika admin
Autor: 
Otkad je lansiran krajem 2014. godine, Korlat je odmah osvojilo potrošače

Vina Badela i dalje osvajaju poznavatelje vrhunske kvalitete i ubiru medalje na svjetskim ocjenjivanjima vina. Na velikom svjetskom ocjenjivanju Mundus vini 2015 u Neustadtu u Njemačkoj Dingač  50° 2011 i Korlat Merlot Boutique 2011 osvojili su zlatne medalje, a Ivan  Dolac 2009 - srebro.

Dingač 50° i Ivan Dolac su vina od autohtone hrvatske sorte plavac  mali. Plavac mali je rasprostranjen obalno-otočnim dijelom srednje i  južne Dalmacije, ali svoj najveći potencijal ostvaruje u najekstremnijim  uvjetima poluotoka Pelješca i otoka Hvara.

Ivan Dolac 2009 predstavio se svijetu u novom dizajnu boce i opreme, kakvo ovo vino zaslužuje. Na boci (dizajn Vanja Cuculić) s reproduciranom kartom otoka Hvara, želi se naglasiti jedinstveni položaj Ivan  Dolca na svjetskoj vinskoj karti, a sam naziv tiskan je zlatnim slovima,  kao asocijacija na mnoga svjetska priznanja za ovo vino.

Etiketa Dingača 50° također ističe posebnost položaja Dingač, ekstremna nagnutost terena na kojem su vinogradi od 50°.

Badel 1862 time ne samo da promovira plavac mali kao autohtonu  hrvatsku sortu, što je prepoznato a svjetskim ocjenjivanjima Decanteru  u Londonu, Vinalies Internationales u Parizu, Mundus vini (i Mundus  vini Bio Fach) u Neustadtu i na International Wine Challenge u Londonu, već i osobitost svakog vina te sorte u ovisnosti na terroiru na kojem  raste loza.

Posebna je priča Korlat Merlot Boutique 2011 vrhunsko je slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu  kojom se dobivaju najbolja desertna vina.

Od kad je lansiran krajem 2014. godine ovo vino je odmah osvojilo  potrošače i na mjestima gdje uživanje u vinu nije uobičajeno - slastičarnicama, ali i u vinskim barovima i kafićima, jer se idealno sljubljuje s raskošnim slasticama.

Mundus Vini jedno je od najvećih svjetskih natjecanje vina pod pokroviteljstvom OIV- u Neustadtu an der Weinstrasse. Okupljeno je preko 4300 uzoraka plemenite kapljice iz 40 zemalja. Isključivo sastavljen  od profesionalaca, žiri Mundus vini okuplja najbolje svjetske stručnjake  iz područja vina svake godine. Kriteriji ocjenjivanja su vrlo strogi pa tako zlatni sjaj medalje dobivaju vina s ocjenom 90,0 - 94,9, i to samo  njih 40 posto najboljih u toj kategoriji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno