"Na tebi je red za društvene promjene"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Na susretu u Velikoj vijećnici Zadarske županije je sudjelovalo 45 mladih iz Hrvatske, Bugarske, Makedonije i Turske

Zadarska županija bila je domaćin međunarodnog susreta s  mladima u okviru projekta pod nazivom „It's your turn for social changes", kojeg su organizirali Informacijski centar Europe Direct Zadar i Europski dom Slavonski Brod, a održan je ovih dana u Velikoj vijećnici Zadarske županije.

Projekt "It's your turn for social changes" ("Na tebi je red za društvene  promjene") je razvijen od strane četiri  partnerske organizacije - MHD UMKA Skopje (Makedonija), Europski  informativni centar Veliko Trnovo (Bugarska), Konya Metropolitan  Općina Kilicarslan Omladinski centar (Turska) i Europski dom Slavonski  Brod (Hrvatska). Financira se sredstvima Erasmus+ programa na godinu  dana, te mu je dodijeljena financijska pomoć u visini 26.280,00 eura od  strane Agencije za mobilnost i EU programe. 

Projekt ima za cilj s jedne  strane provesti komparativnu analizu politika mladih u različitim europskim zemljama te o odnosu mladih u Europi u demokratskim procesima, posebno u pogledu održanih europskih izbora, a s druge strane, cilj  je promicanje i prepoznavanje rada mladih, njegove važnosti za potporu  mladim ljudima, a osobito mladih s manje mogućnosti kao i doprinos  projekta osobnom, kao i profesionalnom razvoju mladih ljudi.

Na susretu u Velikoj vijećnici Zadarske županije je sudjelovalo 45 mladih iz Hrvatske, Bugarske, Makedonije i Turske koji su se kroz prezentacije i konstruktivan razgovor upoznali s načinom na koji mladi komuniciraju i surađuju s lokalnom i regionalnim vlastima te koliko su uključeni  u donošenje odluka. Predstavnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti predstavila je dosadašnje projekte za mlade koje je Zadarska županija financirala te je predstavila iskustva s mladima koja su kroz dugogodišnje iskustvo kao odjel stekli. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno