Psiholog specijalist za terapiju bola i pijanist koji se bavi fotografijom

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Otvorenje izložbe u galeriji ZadArt

Preksinoć je u galeriji umjetničke udruge ZadArt otvorena  izložba talijanskog fotografa Mirka Silverstrinija. Mirko Silvestrini je slobodni fotograf iz koji djeluje u različitim područjima kao što su umjetnička fotografija, arhitektonska fotografija, stage fotografija i reportažna  fotografija.

Reportaže u talijanskom časopisima

Rođen je u Senigalliji gdje dobiva svoj fotografski imprinting zahvaljujući udruzi „Gruppo Misa" (Cavalli, Branzi, Ferroni, Giacomelli).  Nakon usvajanja fotografskih vještina u Muzeju moderne umjetnosti,  informacije i fotografije Senigallie - MUSINF, surađuje s nekoliko arhitektonskih studija u Dubaiju. Svoje fotografije objavio je u nekoliko reportaža u talijanskim časopisima. Poznate su njegove reportaže o studentskom protestu u Tajvanu 2014. i poplavi u Senigalliji, 2014. Umjetničke fotografije objavljuje za različite izdavačke kuće u Italiji. Jedna  njegova fotografija je 2015. uvrštena je u zadnju knjigu o povijesti i kritici fotografije profesora Enrica Carlija pod naslovom Kratki pregled talijanske umjetničke fotografije. Uz to što je umjetnički fotograf i istražitelj, Silverstrini je psiholog specijalist za terapiju bola te pijanist.

Svečana tišina

Zadarskoj publici se predstavio urbanim pročeljim apstrakcijama i  fotografskim zapisima pročelja Rima, Milana, Dubaija, Abu Dabija, Napulja te za ovu priliku i zadarskih urbanih zapisa, napose Višnjika gdje  je fotografirao Dvoranu Krešimira Ćosića i poslovnu zgradu OTP banke.  Kako se moglo čuti na izložbi, svaka njegova fotografija odiše  svečanom tišinom te ujedno predstavlja apstraktnu metafizičku kompoziciju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno