Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Longin obišao zgradu Poliklinike na godišnjicu velike poplave

11.09.2018. 13:06
Longin obišao zgradu Poliklinike na godišnjicu velike poplave


Na godišnjicu katastrofalne poplave koja je 11. rujna prošle godine pogodila veći dio Zadarske županije, župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković obišli su zgradu nove Poliklinike Opće bolnice Zadar. Tamo su u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Zorana Škrgatića razgledali zgradu koja je teško stradala u prošlogodišnjoj poplavi. U međuvremenu je zgrada Poliklinike u potpunosti sanirana te je započelo useljenje određenih bolničkih ambulanti i odjela kao i cjelokupnog Zavoda za javno zdravstvo.
„Danas je ovo objekt kojim se uistinu možemo ponositi. Nova Poliklinika je projekt koji su generacije sanjale, a ona će učvrstiti status zadarskog javnog zdravstva i bolnice kao jednog snažnog regionalnog zdravstvenog centra“, rekao je Longin.
Župan je podsjetio kako je tijekom 2017. godine Zadarska županija bila pogođena brojnim elementarnim nepogodama. Od mraza, preko suše i požara pa do rujanske poplave koja je prouzročila najveće štete na infrastrukturi.
„Nadam se da se takva poplava više nikada neće ponoviti, ali najvažnije je da nitko nije stradao i da smo izvukli određene pouke. Kroz proteklih 12 mjeseci, uz značajnu potporu Vlade RH, sanirali smo veći dio infrastrukturnih objekata stradalih u poplavi, a pred nama je još jedan veliki izazov – obnova dva mosta u Ninu koja bi trebala započeti nakon ljetne sezone“, poručio je župan Longin