Grade se prometnice vrijedne 8,5 mil. kn

Slika korisnika mkvanja
Počinje projekt groblja i gospodarske zone u Crnom
Prometnica duga 221 m do groblja Crno koja će biti opremljena potrebnom infrastrukturom procijenjena je na 2,3 milijuna kuna. Prometnice će povezivati poduzetničku zonu Crno i novo gradsko groblje Grada Zadra s državnom cestom D8. Gradnja prvih 110 od ukupno 424 metra duge prometnice, koštat će 3,5 milijuna kuna
Kroz gospodarsku zonu Crno predviđena i biciklistička staza

Grad Zadar uskoro pokreće gradnju dviju prometnica u Crnom. Tim gradnjama zapravo počinje realizacija novog gradskog groblja i Gospodarske zone Crno.
Prometnica duga 221 m do groblja Crno koja će biti opremljena potrebnom infrastrukturom procijenjena je na 2,3 milijuna kuna. Prometnice će povezivati poduzetničku zonu Crno i novo gradsko groblje Grada Zadra s državnom cestom D8. Gradnja prvih 110 od ukupno 424 metra duge prometnice, koštat će 3,5 milijuna kuna. Kako je riječ o zemljištu na kojem su još uvijek samo zemljani putevi, Grad Zadar je za otkup zemljišta od Hrvatskih šuma platio 3 milijuna kuna. Projekt za obje prometnice izradila je poznata zadarska tvrtka D&Z koja je još 2012. s Građevinskim projektom d.o.o. Šibenik, dobila milijun kuna za izradu projektne dokumentacije za komunalno opremanje zone Crno. Rok za zazvršetak radova je 180 dana, a gradnja bi mogla početi sljedeće godine. Zanimljivo je da je kroz gospodarsku zonu Crno predviđena i biciklistička staza.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno