Radiologija seli u podrum Poliklinike

Slika korisnika mkvanja
Bolnica nabavlja novi Siemensov rendgen
Vrijednost cijelog posla je 1,8 milijuna kuna. Siemens je preuzeo obvezu i uređenja prostora. Novim DDR rendgenom bit će moguće obavljanje više funkcija i snimanja
Zvonko KUCELIN
U novi prostor u Poliklinici bit će premješteni rendgen, ultrazvuk, mamografija i denzitometrija

Zadarska bolnica nabavlja novi rendgen uređaj. Kako nas je obavijestio ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina, novi rendgenski uređaj isporučit će Siemens.
- Vrijednost cijelog posla je 1,8 milijuna kuna s tim da je Siemens preuzeo obvezu i uređenja prostora. Novim suvremenim rendgenom bit će moguće obavljanje više funkcija i snimanja. Riječ je o tzv. direktnoj digitalnoj rendgenografiji ili skraćeno DDR. kojom će se moći snimati pluća, kosti, trbuh i sl., rekao nam je u kratkom razgovoru dr. Čulina.
Nabavkom novog rendgenskog uređaja zadarska Radiologija seli se u podrum nove Poliklinike. U novi prostor bit će premješteni rendgen, ultrazvuk, mamografija i denzitometrija. U bolnici ostaju dva tzv. »magneta«, CT uređaj i dva rendgenska aparata. Zanimljivo je da je zadarska bolnica i »magnet« i CT također naručila od tvrtke Siemens.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno