Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

TREĆA HNL JUG Primorac sredio Uskok, Zadar se poskliznuo na Lapadu

11.09.2019. 08:48
TREĆA HNL JUG Primorac sredio Uskok, Zadar se poskliznuo na Lapadu


U 2. kolu Treće HNL jug dijametralno suprotan učinak županijskih predstavnika u odnosu na otvaranje sezone. Primorac (B) je na svom travnjaku Kazimir I Silvestar izvojevao minimalnu, ali itekako vrijednu pobjedu protiv Uskoka, dok je Zadar u završnim minutama dvoboja u Dubrovniku prosuo vodstvo i u Krševanov grad se vratio bez i jednog boda. Definitivno Biograjci imaju puno više razloga za slavlje jer je zgoditak Vedrana Smokrovića iz 15. minute dvoboja bio jedini na utakmici i u konačnici donio veliko slavlje u kraljevskog gradu. Vratilo se na taj način Biograjcima ono što su tjedan dana ranije ispustili u Pločama gdje je za osvajanje boda kobna bila 88. minuta. Čini se da na jugu Hrvatske za klubove iz Zadarske županije vlada tuga. Ovoga puta je Zadar na Lapadu ispustio pobjedu doslovno u posljednjim trenucima utakmice. Golovima u 89. i 92. minuti GOŠK je u potpunosti preokrenu utakmicu i pun plijen ostavio u Dubrovniku. Šteta, bod iz Dubrovnika Zadru bi puno značio, kao što i dalje ostaje žal što Biograjcima to nije pošlo za nogom u 1. kolu u Pločama.


Može bolje
Primorac je na svom travnjaku odigrao taman toliko koliko je trebalo da trobod ostane u njihovom gradu. Nije to bila partija koju će dugo pamtiti, ali pobjedi se ne gleda u zube. Uostalom to je i bio primaran cilj uoči ovog dvoboja. S ovom pobjedom lakše se diše, a kada se zna da Biograjci poput dizelaša ulaze u sezonu,čak bi ovaj trobod mogli ocijeniti i kao odličan. U svakom slučaju trener Jugo Dominis pred sobom ma još puno posla i ne sumnjamo da će u narednim kolima njegova momčad izgledati još bolje nego što je to bilo protiv Klišana.
Zadar s druge strane itekako može žaliti za bodovima koje su prosuli u Dubrovniku. Jer kada do 89. minute vodiš 0:1 i onda u 89. i 92. primiš dva gola to ednostavno boli. Nadajmo da nije riječ o dječjim bolestima već samo o prolaznoj slabosti. Jer, bolesti vrlo brzo ako se ne tretiraju prerastu u kronične. A Zadar je gledajući u povijest, čak i onu bližu, često imao upravo ovu dijagnozu »prolivenog mlika«. Nakon vrlo uvjerljive i igre i pobjede u prvom kolu protiv Splita vjerujemo da izabranici Marka Pinčića mogu svoj vlak ponovno vratiti na pobjednički kolosijek.
Što se tiče ostalih rezultata 2. kolu Treće HNL jug tu odmah moramo naglasiti da samo dvije momčadi imaju stopostotan učinak. To su Kamen i Junak. Kamen je bio vrlo ovjerljiv u sudaru s Vodicama na svom travnjaku. Slavila je momčad iz Ivanbegovine rezultatom 5:2 i za sada imaju itekako razloga za optimizam. Pogotovo kada se zna da su u 1. kolu slavili 0:2 na vrućem gostovanju u Blatu na Korčuli. Slična je situacija i sa Sinjanima koji su minimalno na svom terenu svladali Uraniju. Junak je na otvaranju nove sezone istim rezultatom slavio u Unešiću i očito je da ova momčad zna igrati na rezultat. Gostujuću pobjedu, svojevrsno iskupljenje za domaći poraz od Junaka, ostvarila je Zagora. Momčad Dragana Blatnjaka bila je uspješna na gostovanju kod Neretve pobijedivši 0:1. Split je u Parku mladeži dvaput bio u zaostatku protiv Neretvanca, ali je ipak na kraju pobijedio 3:2. Pobjedu je ostvarila i Sloga koja je na svom travnjaku u Mravincima pobijedila Jadran iz Ploča rezultatom 2:1. Jedine dvje momčadi koje su u ovome kolu remizirale su Zmaj i Hrvace koje su na Korčuli odigrale 1:1.
Kao što smo već naveli s dvije pobjede trećeligašku karavanu predvode Kamen i Junak. Po četiri boda imaju Hrvace i GOŠK Du., dok Zadar, Sloga, Jadran LP, Primorac (B), Zagora i Split imaju po tri boda. Sve ostale momčadi (Neretvanac, Urania, Uskok, Neretva, Zmaj i Vodice) osvojile su po bod. Sudeći već po tome ova sezona bi mogla biti vrlo izjednačena jer nakon kola nemamo niti jednu momčad koja je ostala na »nuli«.


Županijski derbi
A sada o onome što nam slijedi. Pred nama je tzv. županijski derbi između Zadra i Primorca. I jedna i druga momčad za sada su ostvarile polovičan učinak i za očekivati je neizvjestan i zanimljiv dvoboj. Uostalom sudari ova dva suparnika uvijek su bili takvi jer, što je i normalno, postoji određeno suparništvo između Zadrana i Biograjaca, a nerijetko su igrači igrali i trenirali u oba kluba. U svakom slučaju Zadar igra na svom travnjaku pa ćemo mu dati blagu prednost, barem na papiru, iako to nije puno značilo prije dvije sezone kada su oba kluba igrala u ovome rangu. Na kraju im možemo samo poručiti i poželjeti da sve prođe u sportskom duhu i da uživaju u igri jer će na taj način uživati i oni koji će u subotu doći pogledati tko trenutačno ima prevlast u Zadarskoj županiji.
Bit će tu još interesantnih dvoboja u 3. kolu. Vodeći Kamen će na teško gostovanje kod Hrvaca, dok će Junak na noge novom trećeligašu u Vodice. Jadran iz Ploča ugostit će Zmaja, dok Uskoku slijedi domaći ogled sa Slogom. Neretvanac će u Opuzenu ugostiti susjede iz Dubrovnika, dok Zagori slijedi teški domaći ogled protiv Splita. Za kraj ostao je još dvoboj Uranie i Neretve. U svakom slučaju očekuje nas pregršt zanimljivih utakmica s neizvjesnim ishodima..
 




Strijelci


4 gola: Mario Marović
3: Petar Brkan
2: Branimir Kujundžić, Pjero Škarić, Juan Manuel Varea
1: Ivan Raič, Dražan Glibo, Lario Medić, Jefferson David Barreiro Quinones, Valentin Adrian Alvarez Cief, Andro Vuleta, Antonio Samac, Toni Ivanišević, Roko Nakić, Vedran Smokrović, Karlo Udovičić, Antonio Smrdelj, Toni Bugarija, Josip Brkić, Nikola Marić, Belmin Sikira, Andrej Ivan Tabula, Karlo Vidović, Domagoj Marušić, Abel Kalfić, Nino Vučemilović-Alegić, Ivica Zelić, Domagoj Perica, Marin Vučemilović-Grgić, Franko Skočić, Frano Didović, Ivo Caput, Branimir Galić, Krešimir Kelez, Mario Pejković, Bruno Pralas, Antonio Pavlinović, Josip Anić, Robert Jandrek, Antonio Štimac, Kristijan Jurić, Josip Zeljković
 


POLOVIČAN UČINAK


I Zadar i Primorac (B) imaju po tri boda, Zadrani uz gol razliku 4:2, a Biograjci 2:2
 


Treća HNL jug


2. kolo: GOŠK Du. – Zadar 2:1, Primorac (B) – Uskok 1:0, Kamen – Vodice 5:2, Junak – Urania 1:0, Neretva – Zagora 0:1, Split – Neretvanac 3:2, Sloga – Jadran LP 2:1, Zmaj – Hrvace 1:1.
Poredak: 1. Kamen 6, 2. Junak 6, 3. Hrvace 4, 4. GOŠK Du. 4, 5. Zadar 3, 6. Sloga 3, 7. Jadran LP 3, 8. Primorac (B) 3, 9. Zagora 3, 10. Split 3, 11. Neretvanac 1, 12. Urania 1, 13. Uskok 1, 14. Neretva 1, 15. Zmaj 1, 16. Vodice 1.
3. kolo: Zadar – Primorac (B) (14. rujna, 16 sati), Hrvace – Kamen, Jadran LP – Zmaj, Uskok – Sloga, Neretvanac – GOŠK Du., Zagora – Split, Urania – Neretva, Vodice – Junak.