U matematičkim izazovima sudjelovala 83 učenika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Samo superlativi za prvi Tjedan matematike
Ostvaren je cilj da kroz Centar izvrsnosti zadrže male matematičare i pruže im dovoljno matematičkih izazova da ne pobjegnu u nešto »lakše«. Svaka skupina imala je 5 radionica, svaki dan bio je drugi voditelj i druga tema. U radu su sudjelovala 83 učenika i 15 profesora
Zvonko KUCELIN
Uživali na Tjednu matematike i poželjeli ponovno isto događanje

Nakon prvog Tjedna matematike od 2. do 6. rujna većina sudionika izrazila je želju da ponovo sudjeluje u Tjednu matematike.
U skupini 3. i 4. razreda bila su 24 učenika, u skupini 5. i 6. razreda 26 učenika, u skupini 7. i 8. razreda 27 učenika i 6 srednjoškolaca, dakle, ukupno 83 učenika.
Osobito veseli, ističu organizatori, da se ne smanjuje broj učenika osnovne škole s uzrastom. Ostvaren je cilj da kroz Centar izvrsnosti zadrže male matematičare i pruže im dovoljno matematičkih izazova da ne pobjegnu u nešto »lakše«. Svaka skupina imala je 5 radionica, svaki dan bio je drugi voditelj i druga tema. U radu je sudjelovalo 15 profesora - voditelja radionica: Željka Jurin, Jaruška Stjepanek, Ljiljana Koritnik, Renata Bešić, Željka Šutalo, Josipa Čuka, Tomislav Lovrinov, Maja Cindrić, Ivana Šoše, Šime Šuljić, Monika Peša, Mario Koritnik, Helena Šimičević Mandac, Elza Nadarević Baričić, Anđelka Marin, a u vođenje jedne radionice, zajedno s profesoricama, uključila se učenica Stella Čolo koja je već sudjelovala na međunarodnom natjecanju u četveročlanoj hrvatskoj ekipi i osvojila medalju. Teme su bile raznovrsne: procjena, logički zadaci, sudoku, zadaci kakve su rješavali naši stari, abakus, kriptografija, vennovi dijagrami, potraga za blagom, kombinatorika...
Ankete na kraju Tjedna matematike pokazale su da je većina učenika jako zadovoljna, da su im se svidjele sve teme (nekima jedne, nekima druge), da su profesori bili zanimljivi, opušteni, prikazali matematiku na zanimljiv način, da se učenicima jako svidjela marenda. Među pojmovima koje povezuju s matematikom učenici su najčešće odabrali: izazov, otkriće, ponos i mašta, a predavači, profesori, ponosni su na njih.
Učenici su u superlativima govorili o Tjednu matematike i poželjeli da i sljedeće godine.
Na koncu je išla zahvala Gradu Zadru, Županiji, ravnatelju OŠ Zadarski otoci Davoru Bariću, te posebno kolegicama i kolegama na pomoći u pripremi i organizaciji kao i na matematičkim »poslasticama«.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno