Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SONIK PUNTAMIKA Poražen i Alkar, vratio se Josip Jukić

11.09.2020. 12:20


Košarkaši Sonik Puntamike u srijedu su u dvorani Jazine u pripremnoj utakmici pobijedili momčad sinjskog Alkara sa 90:76. Ovo je ukupno bila četvrta proba Puntamičana u predsezoni, nakon poraza od Zadra i Šibenke, upisala je momčad pod vodstvom Hrvoja Vlašića drugu pobjedu u nizu, jer poslije slavlja nad Šibenkom (85:80) je savladan još jedan dalmatinski premijerligaš. Sinjani su pokazali bolju igru u prvom poluvremenu i već su nakon 10 minuta igre imali plus 12 (16:28). Sonik je do poluvremena smanjio zaostatak na sedam poena (36:43), a u drugom dijelu potpuno preuzeo kontrolu igre i rezultata u svoje ruke. Ključna je bila treća četvrtina koju su Zadrani dobili sa 31:17.
– Alkar je ušao dosta čvršće od nas u utakmicu, a mi smo ušli potpuno drugačije od onog kako inače igramo. Dosta loše smo odigrali taj početni period i otišli na odmor sa sedam minusa, dok je u nastavku već to bilo puno drukčije. S jedne strane je i dobro što u ovakvim pripremnim ogledima se mogu uvidjeti mane i stvari koje se trebaju iskorigirati – prokomentirao je dvoboj sa Sinjanima trener Puntamičana, Hrvoje Vlašić koji je sigurno zadovoljan što je u dresu Sonik Puntamike zaigrao i povratnik Josip Jukić koji je prošle sezone u prvom dijelu sezone bio jedan od stožernih igrača.
– Jukić je rasteretio Cvitkovića i pokazao da nam je baš trebao takav igrač iako će biti na otvorenom ugovoru. Korektna nam je bila i vanjska linija s Runjićem i Rašićem. Trenutačno smo na nekom putu, idemo tamo gdje smo i zacrtali te nam ostaje do početka prvenstva odraditi korekciju i naravno, dizati se u sportskoj formi – kazao je Vlašić za Jukića koji se nedavno priključio treninzima Sonik-Puntamike, a protiv Alkara je bio jedan od boljih igrača sa 19 poena. Efikasniji od njega bio je samo Tomislav Cvitković sa 23 ubačaja. Još jednu vrlo dobru utakmicu u dresu Sonik Puntamike odigrao je Lovre Runjić koji je postigao 18 poena dok je »najfriškija« akvizicija Jakov Vladović susret odgledao s tribina. Kod Alkara Frano Pralija je postigao 19, Hasan Varence 18, a Ivan Vučić i Ivan Kučan po 11 poena. Alkar će priliku za revanš imati već danas kada je na rasporedu uzvratni susret u Sinju.
 


Izvučeni parovi 1. kola Krešinog kupa
U press centru dvorane Jazine prekjučer je održano izvlačenje parova 1. kola Kupa Krešimira Ćosića u kojem će nastupiti tri kluba (Jazine, Sukošan i Pet bunara) iz Zadarske županije dok je Diadora slobodna, a kasnije će se u natjecanje uključiti i Zadar te Sonik-Puntamika. Zbog trenutačne epidemiološke situacije, HKS je dopustio klubovima koji koriste školske dvorane da odustanu od natjecanja bez dodatnih sankcija.
Parovi 1. kola: Amfora – Jazine, Pet bunara – Ribola Kaštela, Trogir – Sukošan, Cetina – Omiš Galeb, Solin – Dubrovnik.