STOŽER CIVILNE ZAŠTITE Ograničava se broj posjetitelja u ugostiteljskim objektima, grupe moraju biti jasno fizički odvojene na 5 m, stolovi na 1,5 m ...

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
UPUTE ZA UGOSTITELJE
Zadarski list/Arhiva
Ilustracija

Stožer civilne zaštite Zadarske županije izdao je upute za ugostitelje zbog ograničenja broja posjetitelja.

Vlasnici restorana konoba i drugih ugostiteljskih objekata kod kojih se organiziraju obiteljska okupljanja (rođendani, krizme, pričesti, krštenja, karmine i sl.) do 25 osoba, mogu imati više grupa koje trebaju biti fizički odvojene jedna od druge. Broj grupa ovisi o kvadraturi prostora.

Ograničenje broja posjetitelja može se postići na način da se na raspolaganje stavi onaj broj stolova koje je moguće postaviti tako da su stolovi međusobno udaljeni najmanje 1,5 m.

Razmak između pojedinih grupa posjetitelja mora biti jasno fizički odvojen kako  bi se izbjegao međusobni doticaj grupa te da funkcioniraju kao neovisne grupe. Predlaže se minimalno 5 m.

Postupci nakon odlaska svake skupine gostiju, čišćenje i dezinfekcija prostora navedeni su na stranicama HZJZ

Poveznica u nastavku: 

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke_za_rad_ugostiteljskih_objekata.pdf

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno