Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Jubiilarni oldtimer auto rally okupio rijetke automobile

11.09.2021. 13:22


Oko četrdeset limenih starčića iz više gradova Hrvatske i inozemstva Zadru je pokazalo kako se dobro drže za svoje godine na jubilarnom 20. oldtimer auto rally »100 kilometara Zadra«. Od jutra su počeli pristizati ispred Yachting bara plavi, crveni, višebojni, s krova ili bez, čak i s rezervnom gumom "na leđima" te plijenili poglede brojnih prolaznika.
Najstariji primjerak je bio Fiat iz 30.-ih godina koji je stigao iz Rijeke, a jedan od ultrarijetkih oldtimera je Land Rover Minerva izrađen 1952. godine za potrebe belgijske vojske.
Kako je rekao Siniša Pavić, predsjednik Oldtimer kluba Zadar, koji organizira ovaj događaj, klub je osnovan 2000. godine i od tada svake godine raste broj članova za desetak novih.
– Naši članovi imaju automobile uglavnom iz 60.-ih, 70.-ih i 80.-ih godina. Osim što se mogu susretati s ostalim ljubiteljima oldtimera te se natjecati pri Hrvatskom oldtimer savezu (HROS-u), naši članovi imaju i povlastice pri registraciji vozila, rekao je Pavić.
Kako je rekao nadalje, jubilarni zadarski rally je trebao biti prošle godine, ali zbog epidemioloških mjera je izostao.
– U klubu smo uvijek aktivni, ali nažalost, zbog mjera nam je kalendar nešto siromašniji, tako da imamo ove godine natjecanja samo u Rijeci, Opatiji i Zadru, rekao je Pavić.
Rally se nastavio ulicama grada, sve do Pozdrava suncu pa ide put Nina. Tamo se održavaju ispiti spretnosti po kategorijama koji će se bodovati za prvenstvo HROS-a, a dodjela nagrada i svečani ručak bit će u Kraljevskim vinogradima.