Kvadrat POS-ovog stana stajat će najviše 1350 eura

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
APN kupcima prezentirao stanove na Crvenim kućama
Zgrada POS-a koja je u izgradnji na Crvenim kućama imat će 100 stanova, kako je prezentirala Josipa Tokić iz APN-a, s maksimalnom cijenom od 1350 eura po kvadratnom metru, ali konačna cijena će se definirati u idućih mjesec dana
GRAD ZADAR
Građani koji se nalaze listi reda prvenstva za kupnju POS-ovih stanova na Crvenim kućama bili su nazočni na prezentaciji

Agencija za pravni promet nekretininama, u suradnji s Gradom Zadrom, organizirala je prezentaciju stanova i kreditnih uvjeta za potencijalne kupce stanova s liste prvenstva za poticanu stanogradnju (POS).
Na prezentaciji je sudjelovalo i pet poslovnih banaka koje nude kredite za poticajnu stanogradnju: Erste & Steiermarkische, Hrvatska poštanska banka, Privredna banka, OTP banka i Zagrebačka banka.
Na početku prezentacije gradonačelnik Branko Dukić je pozdravio okupljene kazavši kako je nedavno obišao gradilište da bi kao i većina okupljenih u Velikoj vijećnici, vidio kako napreduje gradnja suvremene zgrade.
- Proces kod provedbe programa POS-ovih stanova je jasan, a došli smo i do ove faze u kojoj ćete dobiti potrebne informacije i uvid u katalog stanova. Ono što je posao ove gradske uprave u projektu je komunalna opremljenost. Crvene kuće danas su potpuno komunalno opremljen kvart sa svom potrebnom infrastrukturom – pristupnim cestama, parkiralištem, energentima, vodovodom i odvodnjom, istaknuo je gradonačelnik Dukić dodajući kako uz javnu rasvjetu, pješačke površine i igrališta, planiraju i daljnje zahvate komunalnog uređenja i nabavu nove komunalne opreme.
- Ovaj projekt na Crvenim kućama meni kao gradonačelniku je sigurno jedan od najvažnijih jer donosi rješavanje stambenog pitanja za sto mlađih zadarskih obitelji. Krov nad glavom, posao, odgoj i obrazovanje djece ključni su za budućnost svake obitelji i donose mir i stabilnost. Najveći potencijal za razvoj Zadra njegovi su žitelji i na ovoj gradskoj upravi je odgovornost ponuditi im sve potrebne uvjete za bezbrižan život. Zato s ovom zgradom ne prestaje gradnja u vašem budućem kvartu. Ispod te zgrade projektirana je zgrada takozvanih centralnih funkcija u kojemu će biti osiguran prostor za ambulantu, vrtić i prostor za rad Mjesnog odbora, naglasio je prvi čovjek Grada koji je rekao kako je do objekta Mjesnog odbora Prostornim planom predviđena nova gradska osnovna škola za koju se provodi nivelacija projekta.
Zgrada POS-a koja je u izgradnji na Crvenim kućama imat će 100 stanova, kako je prezentirala Josipa Tokić iz APN-a, s maksimalnom cijenom od 1350 eura po kvadratnom metru, ali konačna cijena će se definirati u idućih mjesec dana. Kupci će moći otplaćivati stanove na kredit s rokom od 30 godina, uz jednu godinu počeka i uz prosječnu kamatu od 1,53 posto. Prema ugovorenim rokovima izgradnje, zgrada bi trebala biti dovršena krajem 2022. godine.

Investicija vrijedna 64 milijuna kuna

Kamen temeljac za izgradnju višestambene građevine iz Programa POS-a su 5. ožujka na Crvenim kućama položili ministar graditeljstva Darko Horvat, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, župan Božidar Longin i direktor APN-a Dragan Hristov.
Zgrada s novih sto stambenih jedinica imat će sedam etaža: podrum, prizemlje i pet katova. Ukupna neto površina stambenog kompeksa je 6.900 metara četvornih, a predviđen rok izgradnje je 600 kalendarskih dana. Investicija je vrijedna 64 milijuna kuna, od čega su 19 milijuna kuna poticajna sredstva RH.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)