Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Proglašen pobjednik hackathona

11.09.2021. 07:00


Proglašenjem pobjednika u crkvi Svetog Dominika završio je program četvrtog My Smart City konferencije i hackathona. 
 
Tema hackathona je bila otpornost, a timovi su osmišljavali „Poslodavca budućnosti“ koji će privući najbolje mlade talente. Pobjednik u kategoriji učenika je tim Fušeri s rješenjem Učenički web servis, a osvojio je novčanu nagradu u iznosu od 5.000 kn. U studentskoj kategoriji najbolji su tim Dizajnerice koje su osmislile rješenje Superclean, a za prvo mjesto nagrađene su novčanom nagradom u iznosu od 10.000 kn te sudjelovanjem na hackathonu Tehnopolisa u Nikšiću.
 
Hackathonci su imali 24 sata (od 10:00 9.9. do 10:00 10.9.) da osmisle svoja rješenja na zadanu temu. Tijekom rada imali su pomoć mentora Lovre Valčića i Jerislava Bobića, koji su odgovarali na njihova pitanja tijekom 24-satnog razvoja rješenja. O pobjedniku u kategoriji učenika odlučivao je žiri u sastavu Ana Odvitović (Inovativni Zadar), Žan Skoblar (Lanix) i Stipe Stagličić (Sedam IT). Studente je ocjenjivao tročlani žiri u sastavu Marin Mamić (Amazon Web Services), Dragan Petric (BUG) i Bojan Mušćet (Hrvatski Telekom).
Žiri je razveselila činjenica da su djevojke činile većinu studentskih sudionika, a ovogodišnji učenički hackathon također je okupio rekordan broj učenica. Pobjednici u obje kategorije proglašeni su u crkvi Svetog Dominika u 18:00.