Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Aco: Zbog ovoga sam Garnetta tražio još 15. lipnja

Autor:

10.10.2008. 22:00
Aco: Zbog ovoga sam Garnetta tražio još 15. lipnja

Foto: Filip BRALA



Na novinarski upit da prokomentira igru Marlona Garnetta Aco Petrović nakon utakmice je rekao.
– Ja sam još od 15. lipnja tražio Garnetta. Znam što taj momak može i što će dati Zadru. Njegovu igru u Splitu i Zadru ne možemo usporediti jer je Split od njega tražio po 30 poena u svakoj utakmici, a u Zadru igra obranu, skače, asistira i poentira nevjerojatnom lakoćom. On nije tu da bi zabijao po trideset poena jer će jednu večer to biti Rančić, drugu Juby, treću netko treći i to je najveća kvaliteta Zadra. Svi se vi morate adaptirati na novi izgled Zadra jer Zadar nikada u povijesti nije imao toliko kvalitetnih igrača na okupu. Najbitnije je da stvorimo jednu pozitivnu atmosferu u momčadi. Svatko mora otkinuti dio svog ega na uštrb onog drugog i ako to napravimo, a na dobrom smo putu, mislim da imamo velike šanse za sjajnu sezonu.
 O debiju Amerikanca nekoliko je riječi rekao i Gečevski.
– Odlično je iskoristio prve minute u Zadru te je sigurno da je Zadar dobio kvalitetnog igrača i sad smo puno jači – zaključio je Geèevski.
 Kapetan ga je nahvalio, ali zasluženo jer je Marlon Garnett na terenu proveo 20 minuta i uspio ukrcati Bosni 18 poena uz vrlo selektivan šut (100% za dva, 60% za tri).
 Marlon je među zadnjima izašao ispod tuša te je pun skromnosti izjavio:.
 – Najviše od svega me čini podatak da smo pobijedili i to sa 44 razlike. Statistika me ne zanima previše, odlična timska igra svih na terenu.
 Svatko je dao svoj doprinos. U početku su Juby i Gečevski napravili razliku, kasnije su drugi dali svoj udio i to je dokaz da je pobijedila momčad.  Već sam rekao nisam ovdje došao glumiti super zvijezdu nego biti dio cjeline ili kockica u mozaiku.  Nekad će biti utakmica kad ću zabiti preko 30, ali vjerujte to mi nije prvi cilj. Navijači su bili odlični i vrlo sam sretan zbog svega što me dočekalo ovdje.  Došao sam ovdje da pomognem Zadru u svojem nastojanju da bude prvak – izjavio je Marlon Garnett.