Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ana Treščec progovorila i u bolnici dala iskaz

Autor: Minja Gugić

10.10.2008. 22:00
Ana Treščec progovorila i u bolnici dala iskaz


Nakon desetak dana kome, propucana Zagrepčanka Ana Treščec se probudila, a početkom ovog tjedna uspjela je razgovarati s istražnim sucem Milanom Pečinom. Saznali smo kako je komunikacija bila znatno otežana zbog njezinog zdravstvenog stanja. Istraga se nastavlja
Istražni sudac Županijskog suda u Zadru Milan Pečina početkom ovog tjedna posjetio je 29-godišnju Zagrepčanku Anu Treščec kako bi s njom obavio razgovor u vezi s pokušajem ubojstva koji se dogodio 15. rujna ove godine u Bibinjama kraj Zadra, kada je propucana hicem iz pištolja u lijevo oko.
Naime, desetak dana nakon što se probudila iz kome, zbog teških i za život opasnih ozljeda, ona je napokon progovorila.
No, kako smo doznali, komunikacija između istražnog suca Pečine i ozlijeđene Ane Treščec bila je izuzetno otežana, tako da sudac i nije baš uspio saznati sve što ga je zanimalo. Stoga, potpuna i cjelovita istina, pozadina, motiv i kronologija događaja od 15. prošlog mjeseca u Bibinjama i dalje nije posve rasvijetljena i razjašnjena pa se istraga nastavlja.  
Podsjećamo, tri dana nakon njezina ranjavanja zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ocijenjeno kao pokušaj ubojstva, privedena je Gorana Lukić (37) i njezin nevjenčani suprug Elvis Mirkov (39). Lukićeva je tada pred istražnim sucem iznijela obranu, priznavši kako je ona pucala zbog neriješenih muško-ženskih odnosa između nje i Ane Treščec, ali da je pištolj u Anu opalio slučajno.
Mirkov se pak branio da on “tada tamo nije ni bio”.
Prema pričama koje su nakon ovog događaja kružile po Bibinjama i Zadru, Ana je upucana kako bi se Petkovića upozorilo pred sam početak suđenja na kojem se on, zajedno s još četvoricom muškaraca, tereti za udruživanje radi preprodaje pet kilograma heroina i pet kilograma mješavine paracetamola i kofeina.
Oni su u pritvoru od ožujka ove godine kada je policija u akciji “selo”, u mjestu Kašić kraj Stankovca, zatekla uhićene s drogom i tako presjekla jednu od balkanskih ruta trgovine drogom.