Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bosna pregažena stotkom

Autor: Roman Morović

10.10.2008. 22:00
Bosna pregažena stotkom

Foto: Zvonko KUCELIN



Tri od tri. Zadar je i u trećem nastupu u NLB ligi ove sezone upisao pobjedu. I to dosad najuvjerljiviju. U Dvorani Krešimir Ćosić poražena je i ponižena sarajevska Bosna sa čak 44 pogotka razlike. Zadranima je od prve minute sve polazilo za rukom, dok gosti, osim u drugoj četvrtini, nisu pokazali igru dostojnu jedne ozbiljne momčadi.
 Zadrani su furiozno otvorili utakmicu, te već u prvim minutama pokazali gostima tko je gazda u dvorani Krešimira Ćosića. Nakon početnog vodstva Bosne 0-2, Zadrani su se raspucali, te tricama Gečevskog i triput Johnsona vrlo brzo došli do dvocifrene prednosti 14-4. Posljednji gostujući pogodak u prvoj četvrtini zabio je Ikonić, a Zadrani su ovu dionicu igre okončali sa čak sedamnaest pogodaka prednosti.
U drugoj četvrtini Bosna se ipak sabrala, te se ponajviše zahvaljujući raspoloženom Hajriću koliko toliko držala u igri. Zadarska granitna obrana iz prve četvrtine malo je popustila što su gosti iskoristili kako se već nakon dvadeset minuta igre ne bi oprostili s mogućnosti iznenađenja u Zadrovoj dvorani. Prvu tricu gosti su postigli tek pred kraj poluvremena, a uskoro je Pašalić pogodio i svoj drugi šut iza linije 6,25, te tako doveo svoju momčad na samo osam poena zaostatka. Da Zadar na odmor ode s dvocifrenom prednosti pobrinuo se kapetan Todor Gečevski za konačnih 40-29 na koncu prvog poluvremena.
Drugo poluvrijeme Zadrani otvaraju dvjema nevezanim serijama od 5-0 i vrlo brzo dolaze do prednosti od dvadeset poena, 52-32. Tek su Ikonić i Ivanović sredinom treće četvrtine sa pokojom dobrom akcijom pokušali parirati raspoloženim Zadranima, no Johnson i Gečevski jednostavno nisu dopuštali gostima da se rezultatski primaknu. Kada su se pred kraj četvrtine razigrali i Rančić i Garnett zadarska rapsodija bila je potpuna. Šlag na kraju stavio je Juby Johnson tricom s istekom vremena za velikih 76-48 uoči posljednjih deset minuta igre.
Posljednja četvrtina bila je opće veselje kako za igrače Zadra tako i za oko 6000 razdraganih navijača na tribinama. U potpunosti se razigrao Marlon Garnett, a konačnih 101-57 postavio je mladi Šime Olivari na opće oduševljenje navijača. Bosna danas zaista nije djelovala kao ozbiljna momčad i Zadrani su na koncu posve zasluženo upisali treću ovosezonsku pobjedu. Najbolja je to najava za veliki derbi idućeg kola u kojem Zadrani gostuju u Pioniru kod beogradskog Partizana.
– Kad je momčad ovako raspoložena, onda trener može otići na piće, na večeru, vratiti se i sve će biti u redu. Vjerujem da sada i skeptici vide ono što ja znam već otprije, ovdje se rađa nešto veliko, samo ne smijemo podleći euforiji. Momčad do utakmice s Partizanom neću gaziti treninzima, idemo va banque pokušati iznenaditi Partizan, a tada krećemo sa završnim utrniravanjem momčadi, kazao je vrlo raspoloženi Aco Petrović nakon utakmice.


ZADAR – BOSNA 101:57


(23:6, 17:23, 36:19, 25:9)
Zadar. Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 6000.
ZADAR: Rančić 4, Perić 8, Stipčević 7, Dixon 5, Johnson 22, Prostran, Gečevski 23, Olivari 2, Ružić 9, Garnett 18, Macura, Ivanov 3. Trener: Aco Petrović
BOSNA: Ivanović 12, Šehović, Rodgers, Ikonić 10, Vučurović, Durasović, Zimić, Šuljagić, Hajrić 14, Pašalić 11, Đorđević 2, Burrel 8. Trener: Alan Abaz
Šut za dva: Zadar 25-40 (62%), Bosna 17-33(52%) Šut za tri: Zadar 13-28 (46%) Perić 2, Johnson 5, Gečevski 2, Ružić, Garnett 3; Bosna 4-23 (17%) Ikonić 2, Pašalić 2 Slobodna bacanja: Zadar 12-16 (75%), Bosna 11-16 (69%) Skok: Zadar 31 (26+5), Bosna 25 (20+5)
 




 NA SEMAFORU “ČOSIĆ” I PRIJENOS IZ UKRAJINE


Na semaforu krivo ime dvorane
Na velikom službenom semaforu uoči utakmice krivo je bilo ispisano ime dvorane u kojoj se utakmica igra. Umjesto dvorana Krešimira Ćosića na semaforu je stajalo dvorana Krešimir Čosić.   Ne, nije pogreška u tekstu, već je na semaforu prezime zadarskog košarkaškog bilo napisano upravo sa tvrdim slovom č. Nadamo se da će se do iduće domaće utakmice Zadra ovakve pogreške ukloniti.
Ako je s jedne strane veliki semafor u dvorani pokazao neke svoje mane, s druge je pokazao i velike prednosti. U pauzi između treće i četvrte četvrtine na semaforu se kratko mogao vidjeti i prijenos nogometne utakmice iz Harkiva između reprezentacija Hrvatske i Ukrajine što je u potpunosti razgalilo zadarske navijače. Dvoranom se zaorilo Hrvatska Hrvatska.