Dani kruha u OŠ "Kruno Krstić"

Slika korisnika admin
dani_kruha2
Dragana GLAVOČIĆ
Maštovita manifestacija s humanim predznakom

U povodu obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti, u OŠ "Kruno Krstić" priređena je prigodna manifestacija kojoj su nazočili učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda zajedno s njihovim nastavnicama. Prigodnu manifestaciju organizirale su časna sestra Antonija i nastavnica Dolores Vipotnik koje su, kako je kazala ravnateljica Jasmina Matešić, glavne organizatorice svih događanja u školi.

Manifestacija je započela recitalom "Zrnata priča" koju su izvele učenice šestog razreda Katarina Kalmeta, Matea Bajlo i Matea Grdović. Prije blagoslova jela velečasni don Joža podsjetio je nazočne učenike da je iduća nedjelja misijska, kad trebamo imati na umu sve one koji aktivno djeluju u brojnim misijama diljem Afrike, pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija.

- Obilježavanjem Dana kruha - dana zahvalnosti želimo zahvaliti nebeskom ocu na darovima kojima nas svakodnevno obasiplje. No, isto tako želimo zahvaliti Bogu na roditeljima koje vam je dao i koji se nesebično brinu da vi, djeco draga, imate kruha. Danas je u svijetu mnogo djece koja ne mogu svakodnevno jesti kruha, kao što vi možete. Stoga smo odlučili prikupljati hranu za potrebitu djecu u Africi, kazao je don Joža.

Po završetku manifestacije djeca su prionula bogatoj trpezi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno