Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Dani kruha u OŠ “Kruno Krstić”

Autor: Dragana Glavočić

10.10.2008. 22:00
Dani kruha u OŠ “Kruno Krstić”

Foto: Dragana GLAVOČIĆ



Danas je u svijetu mnogo djece koja ne mogu svakodnevno jesti kruha, kao što vi možete. Stoga smo odlučili prikupljati hranu za potrebitu djecu u Africi, kazao je djeci don Joža
U povodu obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti, u OŠ “Kruno Krstić” priređena je prigodna manifestacija kojoj su nazočili učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda zajedno s njihovim nastavnicama. Prigodnu manifestaciju organizirale su časna sestra Antonija i nastavnica Dolores Vipotnik koje su, kako je kazala ravnateljica Jasmina Matešić, glavne organizatorice svih događanja u školi.
Manifestacija je započela recitalom “Zrnata priča” koju su izvele učenice šestog razreda Katarina Kalmeta, Matea Bajlo i Matea Grdović. Prije blagoslova jela velečasni don Joža podsjetio je nazočne učenike da je iduća nedjelja misijska, kad trebamo imati na umu sve one koji aktivno djeluju u brojnim misijama diljem Afrike, pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija.
– Obilježavanjem Dana kruha – dana zahvalnosti želimo zahvaliti nebeskom ocu na darovima kojima nas svakodnevno obasiplje. No, isto tako želimo zahvaliti Bogu na roditeljima koje vam je dao i koji se nesebično brinu da vi, djeco draga, imate kruha. Danas je u svijetu mnogo djece koja ne mogu svakodnevno jesti kruha, kao što vi možete. Stoga smo odlučili prikupljati hranu za potrebitu djecu u Africi, kazao je don Joža.
Po završetku manifestacije djeca su prionula bogatoj trpezi.