Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mišo: S ovakvom publikom Zadar bi pobijedio svaku NBA momčad

Autor: Velimir Brkić

10.10.2008. 22:00
Mišo: S ovakvom publikom Zadar bi pobijedio svaku NBA momčad

Foto: Zvonko KUCELIN



U rasprodanoj zadarskoj Dvorani Krešimir Ćosić  pred gotovo 9.000 fanatičnih obožavatelja, živa ikona hrvatske estrade Mate Mišo Kovač održao je veličanstveni skoncert. Svaka njegova pjesma, obraćanje publici i širenje ruku izazivalo je pravu „ekstazu”i skandiranje “Mišo, Mišo…”  Tijekom ovog neponovljivog glazbenog užitka, obostrano nabijenog emocijama, statika ove velebne ljepotice, uz dužno poštovanje prema rukometašima i košarkašima, izdržala je svoj zasigurno najveći ispit dosad.
Ekstatična atmosfera započela je već s prvim taktovima kultne pjesme „Kalelarga” koju je u zboru s publikom otpjevao zadarski sastav “Banana”, frontmena Mihovila Seke Glumca. Atmosfera u dvorani došla je do usijana već s nastupom Mišinog gosta Dražena Zečića. No onda je s uzdignutim rukama pred svoje poštovatelje na veliku pozornicu stigao Mišo, “zadnji simbol Dalmacije”, tradicionalno odjeven u crno od glave do pete.
Karizmatični pjevač iznimne estradne karijere zahvaljujući prijatelju i promotoru Davoru Dujiću, još uvijek ne posustaje, te je pravi magnet koji na svoje koncerte privlači i mlađu i stariju publiku, od 7 do 77 godina.
– U ovoj velebnoj dvorani pred Tornadom i ovakvom publikom KK Zadar bi bez problema dobio bilo koju NBA momčad. Tornado je najbolja navijačka skupina, jer uvijek prati svoje igrače, a nikada ne izaziva nerede, rekao je Mišo, na što su mu navijači uzvratili prigodnim darovima.
– I s ovog mjesta pozivam da se i Torcida i BBB ostave nepotrebnog nasilja. Mi Hrvati se ne smijemo međusobno tući,  poručio je Mišo ushićenoj masi.
Zbog ovog koncerta Mišini fanovi  doputovali su čak iz Splita, Trogira, Šibenika, Gospića, Korčule ali i Istre, pa se tako među publikom mogao vidjeti i transparent “Mišo, Istra je s tobom”. Iz Splita je doputovao Dino Rađa sa suprugom Viktorijom, a iz Zagreba hrvatski boksački teškaš Mario Preskar, koji ovih dana sparira bivšem svjetskom prvaku Vitaliju Kličku. U publici su bili i generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Ivica Mustać, Stojko Vranković, kvizoman i kolumnist Robert Pauletić, koji je  Mišinu popularnost i karizmu usporedio s onom Micka Jaggera i Madonne…
Neokrunjenom kralju hrvatske estrade podršku je pored supruge Lidije davala i kći Ivana, pjevačica grupe Magazin, s dečkom Elvirom, inženjerom radiologije. Dok je supruga brinula da Mišo ne ostane bez tekućine, Ivana i Elvir su pokraj pozornice kamerom snimali svaki trenutak urnebesne atmosfere na koncertu koju je tek na trenutak zasjenila nepotrebno upaljena bengalka.
– Svim čitateljima Zadarskog lista želim puno ljubavi i zdravlja, vjere u sebe, Boga i domovinu, poručio je Mišo na izlasku iz Dvorane Krešimir Ćosić.


 MIŠO ZADRU DUGUJE I – BRKOVE


Voditelj Gordan Kurtović podsjetio je u uvodu publiku ali i Mišu na događaj iz ljeta 1971., od  kada stalno nosi brkove, njegov zaštitni znak. Naime, nakon trijumfalnog uspjeha na Splitskom festivalu sa hitom “I proplakat će zora”, u svom tada moćnom citroenu “ajkula” doživio je težu prometnu nesreću kod Sukošana.
– Istina, život su mi spasili zadarski liječnici. A za vrijeme liječenja pustio sam brkove, potvrdio je Mišo koji se prisjetio i najtužnijeg događaja u životu, neobjašnjene smrti svog sina Edija i trenutka kad mu je prvi sućut odao velikan hrvatske zabavne glazbe, tragično preminuli Tomislav Ivčić.