Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U ovakvoj utakmici trener je nepotreban

Autor: Roman Morović

10.10.2008. 22:00
U ovakvoj utakmici trener je nepotreban

Foto: Zvonko KUCELIN



Treća pobjeda iz isto toliko susreta Zadranima je donijela vodeću poziciju na tablici NLB lige (i po pitanju koš razlike) ali i još pregršt drugih pozitivnih stvari. Prije svega, atmosfera u momčadi gotovo da ne može biti bolja, a igrači su, s obzirom da je tek početak sezone, prilično raspucani. Jer zabiti preko sto poena već u trećoj utakmici sezone ne viđa se često na europskim parketima. Trener Petrović nije krio zadovoljstvo nakon susreta s Bosnom ali je isto tako naglasio kako nema mjesta euforiji.
– Od prvoga trenutka vidjelo se da smo rastrčani i razigrani i već smo u prvoj četvrtini sa 23-6 markirali utakmicu. Kasnije nam je intenzitet igre malo opao zbog velikog broja rotacija ali to nije nimalo utjecalo na rezultat. Svjesni smo da smo osam dana nakon početka prvenstva napravili savršen posao, no isto tako smo svjesni da je onaj glavni dio posla pred nama – kazao je Petrović na konferenciji za novinare nakon utakmice.
Svjesni su Zadrani da je ovo tek početak i da ih onaj najveći dio posla tek očekuje, no u ovakvom ozračju pravi je užitak raditi i svi sa zadovoljstvom očekuju iduću utakmicu. U ovom je slučaju to veliki derbi sa Partizanom u beogradskom Pioniru.
– Označili smo sljedećih četiri-pet tjedana kao vrlo bitan period kako bi momčad uigrali do kraja. Ja sam i prije ove tri utakmice bio svjestan da se u Zadru rađa nešto veliko ali samo pod uvjetom da ne upadnemo u neku pobjedničku euforiju. Moramo čvrsto stajati na zemlji i maksimalno ozbiljno pristupiti svakoj utakmici kao što smo pristupili ovoj večerašnjoj. Sljedeći tjedan neću preforsirati momčad i pokušat ćemo u Beogradu pobijediti Partizan koji je prošle sezone bio najdominantnija momčad lige – kazao je zadarski strateg i naglasio kako ono pravo tek dolazi.
– One prave pripreme će krenuti tek nakon Partizana, a sada moramo što svježiji i odmorniji dočekati tu utakmicu. Moramo iskoristiti ovaj trenutak odlične forme. Vidljivo je da iz minute u minutu rastemo i samo je pitanje prepoznavanja situacija na terenu. To je ono što smo odlično napravili u drugom poluvremenu utakmice u Zagrebu, a kada imate toliko raspoloženih igrača kao što smo mi imali večeras onda to zaista nije problem. Ja sam večeras mogao slobodno otići van dvorane, na kavu ili na večeru, i rezutat bi bio isti. Kada je takva jedna pozitivna atmosfera i u dvorani i u svlačionici onda zaista nema problema u ovakvim utakmicama – zaključio je Petrović.
I ako je s jedne strane gotovo sve bilo savršeno s druge strane se na licima trenera i igrača Bosne moglo očitati nezadovoljstvo, gotovo i šok, ovako lošom igrom momčadi.
– Večeras je na parketu postojala samo jedna momčad, a to je bio Zadar. Žao mi je što smo pred ovom sjajnom zadarskom publikom ostavili ovako loš dojam. Razočaran sam ali svjestan da je momčad Zadra ove sezone jedna od favorita za osvajanje naslova prvaka NLB lige – kazao je trener Bosne Alen Abaz i još jednom pohvalio zadarsku momčad.
– Zadrani imaju odličnu momčad, a to su večeras i pokazali. Malo nas je izmorio ovaj ritam od tri utakmice u sedam dana i to je ostavilo traga na momčadi. Nije to nikakav alibi, a uzroke poraza morati ćemo potražiti u narednih nekoliko dana. U idućem kolu dolazi nam Zagreb i tu utakmicu moramo pobijediti pred našim navijačima želimo li postići neki rezultat ove sezone – za kraj je kazao Abaz.