Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Profesori “zgazili” učenike

Autor: Nebojša Gunjević

10.10.2009. 22:00
Profesori “zgazili” učenike

Foto: Nebojša GUNJEVIĆ



Klasična gimnazija Ivana Pavla II. je jedna od rijetkih škola u Hrvatskoj koja se može podičiti činjenicom kako prošle školske godine nijedan od njezinih 226 učenika nije ponavljao razred. Razlog takvom uspjehu su dobri i strpljivi profesori kojima nikada nije teško objasniti gradivo opet i opet, dok učenici ne shvate o čemu je riječ. Ali ti isti dobri i strpljivi profesori na prijateljskoj nogometnoj utakmici na kojoj su snage odmjerili s učenicima 4. a razreda pokazali su zavidnu kondiciju i nogometno umijeće pobijedivši maturante rezultatom od čak 7:1.
 Momčad IV. a, koja je osvojila nogometno prvenstvo škole, pokazala se potpunim amaterima u srazu s dvadesetak godina starijim profesorima. Da su profesori u prvih 15 minuta uspjeli realizirati čak šest čistih stopostotnih prilika razlika je mogla biti i veća.
Poluvrijeme je započelo golom Sikirića u šestoj minuti koji je nakon što mu je Rušev dao loptu s lakoćom zabio za 1:0 za profesore. Drugo poluvrijeme je započelo golom Damira Sikirića, a samo minutu poslije i Branko Perinčić se upisao u strijelce. Nisu prošle ni dvije minute, a Sikirić je na nesebičnu asistenciju Pedića polučio hat-trick o kojem će se sigurno u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. dugo pričati. 4.a je izvadio loptu iz mreže, a poslije nekoliko kontakata profesor Branko Perinčić nakon jednoga otpatka s rubu deveterca eurogolom para rašlje za 5:0. Potop je nastao minutu poslije kada je Hrvoje Madžar na asistenciju Ruševa pospremio u mrežu još jedan gol, tako da su profesori u razdoblju od 17. do 22. minute „izmasakrirali” svoje učenike. Čast učenika donekle je obranio Marko Gulan koji je na asistenciju Antonia Batura, koji je kao trećaš pojačao prvake škole, u 29. minuti nakon brojnih napada svoga prekasno razbuđenoga tima, ugurao loptu u prazan gol. Profesor Rušev uspio se na kraju iskupiti za brojne promašaje sedmim golom svoje momčadi.
Pobijeđena momčad sportski je čestitala pobjedniku, ali nije bila raspoložena za davanje izjava za Zadarski list. Profesori su bili vidno zadovoljni učinjenim, dok je strijelac hat-tricka omiljeni profesor Damir Sikirić izjavio:
– Što bi tek bilo da sam potpuno spreman, da me ne muči prehlada.
– Još su oni zeleni – rekao je profesor Branko Perinčić, koji kao profesor TZK-a u školi očito nije dobro pripremio svoje učenike.