Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nema preuzimanja dok svi ne budu zadovoljni

10.10.2010. 22:00
Nema preuzimanja  dok svi ne budu zadovoljni


Pa iako sva mjerenja pokazuju da je širenje neugodnog mirisa nemoguće, trebamo vjerovati ljudima, i dogovorili smo da ćemo učiniti sve da se svi eventualni nedostaci uklone, kazao je gradonačelnik Vrančić
I dok zadarska Odvodnja čeka rezultate mjerenja kvalitete zraka, razine buke, količine plinova u zraku te kvalitete ulaznih i izlaznih otpadnih voda na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda Centar, stanovnici obližnjeg kvarta Smiljevac još uvijek negoduju zbog neugodnog mirisa. Stoga, jesu li rezultati pozitivni ili nisu za njih ništa ne znači, jer o negativnim stranama uređaja svako malo svjedoče iz vlastitog iskustva. Riječ je, navodno, o nepodnošljivom smradu koji se iz uređaja širi uokolo, a stanovnici spomenutog kvarta prvi su na udaru naleta neugodnih mirisa. Poznato je da su zbog toga u posljednjih godinu dana u više navrata prosvjedovali, a prije nekoliko dana prostorijama Mjesnog odbora Smiljevac održan je sastanak s nadležnima. Zbog njihovih čestih pritužbi upućenih prema Gradu Zadru, ovaj je sastanak pokrenuo i organizirao gradonačelnik Zvonimir Vrančić, a kako doznajemo u razgovoru s njim, sastanku su prisustvovali predstavnici Mjesnog odbora, Odvodnje, Zavoda za javno zdravstvo i Grada Zadra.
– Na ovom smo sastanku razgovarali s predstavnicima MO Smiljevac, koji tvrde da se njihovim kvartom širi neugodan mirisi iz Uređaja Centar, a kako bismo konačno i to pitanje priveli kraju i taj problem riješili. Pa iako sva mjerenja pokazuju da je širenje neugodnog mirisa nemoguće, trebamo vjerovati ljudima, i dogovorili smo da ćemo učiniti sve da se svi eventualni nedostatci uklone, kazao je Vrančić, naglasivši da sve dok svi rezultati ne budu pozitivni i ljudi ne budu zadovoljni Odvodnja neće preuzeti uređaj.
Jasno je i da Odvodnja neće preuzeti uređaj sve dok se ne postignu svi dogovoreni parametri, koji su usklađeni s europskim i svjetskim standardima. Tako stoji i u ugovoru s njemačkim konzorcijem Passavant-Roediger u kojem je navedeno će oni projektirati uređaj, izgraditi ga, dokazati kvalitetu, obaviti probna i konačna puštanja u pogon te da će ga tek nakon toga Odvodnja preuzeti.