Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Širenje sadržaja i kapaciteta TN Zaton

10.10.2011. 22:00
Širenje sadržaja i kapaciteta TN Zaton


Ovih dana počinjemo s izdavanjem novih promotivnih materijala, osvježavanjem naših internetskih stranica, a pred nama su i odlasci na 50-ak turističkih sajmova u zemlji i inozemstvu, kaže Bobić


Od 1. svibnja pa zaključno do 30. rujna po statističkim podacima u TN Zaton bilo je 72.938 gostiju od čega njih 45.438 iz inozemstva te 27.500 iz Hrvatske. Od te brojke u apartmanima sa četiri zvjezdice boravilo je 29.000, a u kampu 44.000 gostiju.
Gosti su ostvarili 657.000 noćenja ili 6 posto više nego lanjske godine. Najviše je gostiju došlo iz Njemačke potom Nizozemske, Danske, Austrije i Italije.
Svi raspoloživi kapaciteti bili su popunjeni od polovine srpnja pa do polovine rujna.
 – Dvije prethodne godine, 2009. i 2010., bile su zaista godine obilježene recesijom i, takoreći, morali smo se boriti za svakog gosta. Ova 2011. slična je ako ne i nešto bolja od rekordne 2008. godine, tako da su se ostvarila naša očekivanja. Pred početak sezone puno smo uložili u uređenje novih, kao i postojećih sadržaja i to za naše najmlađe goste. Zabavno-rekreativnih te animacijskih i sportskih manifestacija svih oblika i vrsta imali smo više nego ikada do sada. Konačno proteklog ljeta nas ukupno oko 700 našlo je zaposlenje u TN-u Zaton, što se itekako mora ozbiljno uzeti u obzir, govori voditelj prodaje i marketinga Ivo Bobić, dodajući da se već pripremaju za iduću turističku sezonu.
– Ovih dana počinjemo s izdavanjem novih promotivnih materijala, osvježavanjem naših internetskih stranica, a pred nama su i odlasci na 50-ak turističkih sajmova u zemlji i inozemstvu. Što se pak konkretno tiče infrastrukture kampa, tu se također već naveliko radi. Uređuje se okoliš, a počeli su poslovi na pojačavanju telefonskih i internetskih linija, uređenju sadržaja na plaži. U smislu nužnog širenja i izgradnje novih kapaciteta uprava naselja s direktorom Arsenom Barabom i glavnim direktorom Turisthotela, vlasnikom Zaton Holiday Resorta Franom Skoblarom, usvojila je odluku da se ide u realizaciju druge faze izgradnje objekata unutar naselja i to u njegovu sjevernom dijelu, otkriva Bobić, dodajući da će jedan od većih zahvata sljedećih godina biti najsuvremeniji aquapark na obali Jadrana te naselje tipa dalmatinsko selo s mobilnim kućama s oko deset tisuća novih smještajnih kapaciteta.