Trgovina ili diskoteka?

Slika korisnika admin
Arif SITNICA
Iz Manga zbog prejake buke neki kupci pobjegli glavom bez obzira

U nekim zadarskim trgovinama odjećom postalo je bučnije nego u diskotekama. Mlade prodavačice, od kojih dobar dio nema nikakvo trgovačko obrazovanje, doslovno teroriziraju kupce preglasnom glazbom koja u trgovini onemogućuje bilo kakvu komunikaciju. Ako želite priupitati prodavačicu za kakav savjet, zbog čega je između ostaloga na tome mjestu i zaposlena - zaboravite, osim ako se ne želite derati iz petnih žila ne bi li vas čula.

Jedna od trgovina koja često prednjači po puštanju preglasne glazbe jest Mango na Kalelargi, gdje je jučer prijepodne došlo i do incidentne situacije kada je nekoliko kupaca bilo prisiljeno napustiti trgovinu.

Prodavačice, koje su očito zaboravile gdje se nalaze, pojačale su glazbu na maksimum, toliko da je trebalo "izgubiti" glas ako ste željeli da vas bilo tko u dućanu čuje. Kad je jedna od mušterija zaposlenicu na blagajni zamolila da utiša glazbu jer trgovina ipak nije diskoteka, ne samo da je ostala bez odgovora, već ju je prodavačica "počastila" tek prezrivim pogledom.

Dakako, od utišavanja buke nije bilo ništa. Glazba iz trgovine nastavila je treštati gotovo do Trga, a nekoliko je kupaca napustilo dućan, uz ljutite komentare.

U Mangu, ne samo da nisu educirali zaposlenike o ponašanju prema kupcima, već im je očito važnije da prodavačicama radno vrijeme protekne što ugodnije u "svirci" od toga koliko će "krpica" prodati.

Vrijeme kad su se prodavačice znale ophoditi prema mušterijama za neke je zadarske trgovine očito odavno prošlo.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika najpametniji
nema to baš veze s tim nego s kućnim odgojem a u našem gradu 90 posto je sigurno da ćeš naletit na neku ranku prije nego na profesionalno osoblje a pogotovo što dućani takvog tipa zapošljavaju na račun izgleda a ne obrazovanja što znači izvana "uj" a iznutra "fuj".