Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ramljak: Ništa nismo odigrali kako treba

Autor: Roman Morović

10.10.2012. 22:00
Ramljak: Ništa nismo odigrali kako treba

Foto: Zvonko KUCELIN



U trećoj četvrtini smo igrali katastrofalnu obranu. Zabili su nam previše lakih koševa i otvorenih šuteva. Bili smo dekoncentrirani, a u napadu prepasivni i statični


Zadrane još peče uvjerljiv poraz u Novom Mestu. Nije, naravno, ni šokantno ni iznenađujuće izgubiti kod trostrukog uzastopnog prvaka Slovenije, koji je i ove sezone složio solidnu momčad, ali ostao je gorak okus jer je Zadar na toj utakmici sigurno mogao pružiti više i ozbiljnije zaprijetiti. Momčad Ante Nazora je olako ispustila priliku da dođe do vrijedne gostujuće pobjede protiv momčadi, koja očito još nije u pravoj formi. Nije ni Zadar, ali je njegova igra u prva dva kola ulijevala optimizam i dala naznačiti da bi se s Krkom mogla voditi otvorena borba. To se, međutim, nije dogodilo. Zadar je vodio samo jednom i to 2-0, nakon čega je primio seriju 12-0 i upao u velike probleme. Tek se u dva navrata u drugoj četvrtini približio na tri razlike, ali je već na poluvremenu bilo +7 za domaće, koji su u trećoj četvrtini serijom trica i solidnom obranom riješili pitanje pobjednika.
– S obzirom na to kako smo odigrali prvih dvadeset minuta, mogli smo biti zadovoljni rezultatom na poluvremenu. Da smo odigrali bar približno onako kao Beogradu, mislim da bismo protiv ovakve Krke imali minimalno pet-deset poena prednosti. Bili su zreli da ih pobijedimo, ali nismo odigrali ništa kako treba ni u obrani ni u napadu – priznaje Marko Ramljak, jedini igrač Zadra koji je zaslužio pozitivnu ocjenu.
Na poluvremenu je bilo jasno da ne mogu obje momčadi nastaviti igrati tako loše. Netko je morao proigrati, a to je bio domaćin.
– U trećoj četvrtini smo igrali katastrofalnu obranu. Zabili su nam previše lakih koševa i otvorenih šuteva. Bili smo dekoncentrirani, a u napadu prepasivni i statični. Nedostajalo nam je tečnosti i agresivnosti. Oni su se odvojili i to nas je skupo stajalo. Više se nismo mogli vratiti.
Zadar je nakon dva kola bio najefikasnija momčad lige, a u Novom Mestu je zabio svega 62 poena, od čega desetak u samoj završnici, kada je sve već bilo gotovo. Dojam je da je upravo napad ovaj put najviše zakazao, bez obzira što ni obrana nije bila na pravoj razini, a velik problem bio je i skok. Da je zadarski napad od početka utakmice funkcionirao kao protiv Partizana ili Crvene zvezde, bila bi to druga priča.
– Da smo odigrali na tragu prve dvije utakmice, siguran sam da smo ih mogli pobijediti. Žao mi je što nismo. Ni oni nisu igrali na razini na kojoj mogu i mislim da smo propustili lijepu priliku za gostujuću pobjedu. Sada moramo još jače prionuti na treningu, nastojati ispraviti pogreške i u iščekivanju da nam se vrate bolesni igrači, što bolje se pripremiti za dolazak Olimpije u ponedjeljak – za kraj će krilni igrač Zadra.