Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Budimo jedni drugima dobri kao kruh!

10.10.2013. 22:00
Budimo jedni drugima dobri kao kruh!


Ravnatelj Marin ističe kako su se na ovaj način htjeli malo uklopiti u sveopću krizu. Kaže kako oni svoju manifestaciju nastavljaju iako su županijski dani kruha ukinuti zbog financijskih razloga


Tradicija koja traje od 1992. godine se neumorno nastavlja. Društvo Naša djeca u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH uvelo je te godine obilježavanje Dana kruha. Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje priređuje svake godine u listopadu manifestaciju koja okuplja na jednom mjestu učenike, roditelje i profesore.
– Cilj nam je da djeca zajedno sa svojim bakama, majkama, a vidim ove godine i očevima, pripremaju razne vrste kruha, kolača, pogača… Cilj je upravo to zajedništvo koje se stvara i kojeg nedostaje, kazao je ravnatelj Marko Marin. U predvorju škole izloženi su razni pripravci koje su djeca donijela, a potom su mališani izvela progodan recital. Kroz natpise koje su podizali maleni osnovnoškolci su prikazali razne izreke o kruhu.
Don Igor Ikić, župnik župe Bezgrešnog začeća BDM blagoslovio je svu djecu, njihove roditelje i nastavnike, te naravno sve plodove koje su djeca pripremila.
– Puno ste toga lijepog rekli i napisali o kruhu. Posebno mi se svidio jedan natpis koji kaže “budimo jedni drugima dobri kao kruh”, mislim da će na taj način svijet biti puno bolji, kazao je Ikić.