Budimo jedni drugima dobri kao kruh!

Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA
Mašta od malo brašna, vode i kvasca radi čuda

Tradicija koja traje od 1992. godine se neumorno nastavlja. Društvo Naša djeca u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH uvelo je te godine obilježavanje Dana kruha. Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje priređuje svake godine u listopadu manifestaciju koja okuplja na jednom mjestu učenike, roditelje i profesore.

- Cilj nam je da djeca zajedno sa svojim bakama, majkama, a vidim ove godine i očevima, pripremaju razne vrste kruha, kolača, pogača... Cilj je upravo to zajedništvo koje se stvara i kojeg nedostaje, kazao je ravnatelj Marko Marin. U predvorju škole izloženi su razni pripravci koje su djeca donijela, a potom su mališani izvela progodan recital. Kroz natpise koje su podizali maleni osnovnoškolci su prikazali razne izreke o kruhu.

Don Igor Ikić, župnik župe Bezgrešnog začeća BDM blagoslovio je svu djecu, njihove roditelje i nastavnike, te naravno sve plodove koje su djeca pripremila.

- Puno ste toga lijepog rekli i napisali o kruhu. Posebno mi se svidio jedan natpis koji kaže "budimo jedni drugima dobri kao kruh", mislim da će na taj način svijet biti puno bolji, kazao je Ikić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno