Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kako uskladiti privatni život i posao?

10.10.2013. 22:00
Kako uskladiti privatni život i posao?


Danas je svima u poduzetništvu u Hrvatskoj jako teško, bez obzira na spol, međutim, ženama je izazovnije jer one ipak drže ona tri kantuna kuće. Upravo je za sve poduzetnice balansiranje između privatnog i poslovnog najveći izazov, kazala je Kristina Ercegović


Kako uspješno voditi vlastito poduzeće i balansirati privatni život i posao – naziv je seminara koji je jučer održan u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Zadar. Uvijek aktualna tema privukla je veliki broj žena poduzetnica, od kojih su neke došle čak iz Dubrovačko-neretvanske županije. Seminar je držala poduzetnica Kristina Ercegović, autorica nekoliko knjiga i dobitnica brojnih nagrada za žensko poduzetništvo.
Jedan od glavnih problema žena poduzetnica jest razmišljanje s osjećajem krivnje odvojenosti od obitelji koje same razvijaju uslijed utjecaja okoline.
– Danas je svima u poduzetništvu u Hrvatskoj jako teško, bez obzira na spol, međutim, ženama je izazovnije jer one ipak drže ona tri kantuna kuće. Upravo je za sve poduzetnice balansiranje između privatnog i poslovnog najveći izazov. Ali to što je to dodatni izazov, ne znači da mi to žene ne možemo. Sve je stvar organizacije i određivanja prioriteta, kazala je Ercegović naglasivši kako žene osjećaju krivnju. Kad su na poslu htjele bi uživati u njemu, ali ih smeta što u tom trenutku misle kako bi trebale biti s djecom. Obrnuta situacija je kad su s djecom.
Neke od teme seminara bile su kako napraviti brend s nula kuna, kako do potrebnih novaca, tajne uspješne komunikacije, kako se zaista prodaje, kako imati fantastičnu uslugu prema kupcima, kako izabrati najbolje ljude i uspješno ih voditi.