Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Srcem nadoknaditi razliku u kvaliteti

10.10.2013. 22:00
Srcem nadoknaditi razliku u kvaliteti


Zadar je više puta pokazivao da ima ono nešto, srce, ponos, dišpet, što se novcima ne može kupiti. Dovoljno se sjetiti one povijesne pobjede petorice zadarskih junaka u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića 2011. Mogu li sutra kreirati novo iznenađenje?


“Nije u šoldima sve”, pjevali su Zadrani pet puta prošle sezone, nakon pobjeda protiv višestruko skuplje i na papiru moćnije Cedevite. Najglasnije, naravno, posljednji put, prije malo više od četiri mjeseca, nakon velikog slavlja u trećoj utakmici polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske. Bogata momčad iz glavnoga grada ponovno je bila na koljenima. Od posljednjih sedam međusobnih utakmica Zadar je izgubio  samo dva. Postao je svojevrsna crna mačka Cedevite, ma koliko to čudno  zvučalo, s obzirom na povijest klubova. Iako se proteklih godina omjer  snaga na papiru preokrenuo, Zadar je više puta pokazivao da ima ono  nešto, srce, ponos, dišpet, što se novcima ne može kupiti. Dovoljno se  sjetiti one povijesne pobjede petorice zadarskih junaka u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića 2011.
Ivan Batur i Marko Car najbolje znaju da Zadar ni ovaj put (sutra, 17  sati) nije bez šanse. Premda je, ako ćemo pogledati na papir, razlika u korist Cedevite još veća nego prošle sezone. No, kakva je bila tada, kada su  na jednoj strani, uz njih dvojicu, stajali Olivari, Marčinković i Bilan, te  šestorica golobradih dječaka, koji nisu ni ulazili u igru i trener Tihomir  Bujan, a na drugoj Draper, Wright, Rudež, Vukušić, Baždarić, Edwards i  ostala družina predvođena Aleksandrom Petrovićem? Ta utakmica Zadranima uvijek mora biti u podsvjesti, pogotovo u ovako teškim trenucima, kada ih gotovo u svakom kolu očekuju mnogo skuplji, kvalietniji i uigraniji protivnici. Prije tri dana je to bila Budućnost, sutra će Cedevita pa  onda Partizan. Pakleni niz utakmica, iz kojega bi jedna pobjeda za  momčad Hrvoja Vlašića značila izuzetno mnogo. A najveću priliku za to  ima upravo protiv Cedevite pred svojim navijačima. Koji će i ovaj put  momčadi morati pružiti maksimalnu podršku tijekom svih 40 minuta,  bez obzira na kretanje rezultata. Jer sigurno će biti teških razdoblja, a  upravo o tome koliko će ih biti, ovisit će zadarske šanse protiv Zagrepčana.