HRABAR POTEZ U Vrsima otvorena nova uljara

Slika korisnika admin
Autor: 
Fabio ŠIMIĆEV

U Vrsima je jučer bilo svečano, u rad je puštena najsuvremenija uljara u Zadarskoj županiji. Uljara obitelji Predovan iz Vrsi omogućit će maslinarima iz ovog kraja da ne prevoze svoje masline u udaljene uljare te da ih u svom mjestu kvalitetno prerade. S obzirom na ovogodišnje stanje maslina i borbe sa maslinovom muhom, ovaj potez otvaranja uljare je izuzetno hrabar i hvalevrijedan.

- Ideja je, naravno, moja, a nastala je prije tri, četiri godine. Općina Vrsi, a i sve ostale općine na ovom području Zadarske županije, potiču sadnju maslina kojih je sve više. Tako sam se odlučio na otvaranje uljare. Došao je i taj dan kad smo trebali obraditi puno maslina, a jako ih je malo. No, vjerujemo da će biti bolje, kazao je vlasnik uljare Saša Predovan.

U ime Zadarske županije radost zbog otvorenja još jedne uljare na ovim prostorima iskazao je pročelnik za poljoprivredu Danijel Segarić. Najavio je daljnju potporu Županije sadnju maslina, a kazao je da ova godina nije loša, ali ni obećavajuća. Istaknuo je potrebu brendiranja.

Investicija je vrijedna dva milijuna kuna, od čega je 750 tisuća kuna kredit HBOR-a, a ostatak vlastita sredstva.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika kras
Bravo Branko!!!