Učili o recikliranju otpada i natjecali se u olimpijskim sportovima

Slika korisnika valentinam
Eko olimpijada okupila djecu iz vrtića
S naglaskom na ekologiju, djeca o važnosti očuvanja okoliša i brige o njemu učili kroz savjete Eko mace koja je svim sudionicima podijelila bojanke
Zvonko KUCELIN
Bilo je poučno, ali ništa manje i zabavno

Eko olimpijada u organizaciji zadarske Čistoće okupila je jučer na Forumu više od 200 mališana, predškolskih skupina iz 20 dječjih vrtića koji su se natjecali u sportskim aktivnostima poput potezanja konopa, preskakanju užeta... S naglaskom na ekologiju, djeca o važnosti očuvanja okoliša i brige o njemu učili kroz savjete Eko mace koja je svim sudionicima podijelila bojanke.

Ivan Bukvić iz Čistoće Zadar pojašnjava kako je ovaj događaj nastavak aktivnosti s naglaskom na očuvanje okoliša koje su u dječjim vrtićima počeli provoditi u svibnju ove godine.

- U vrtićima smo organizirali skupljanje stakla, a kako bi djeci približili njegovu reciklažu, odveli smo ih u Muzej stakla gdje su učili i gledali procese njegova izljevanja. Svo staklo koje su djeca skupili u vrtićima izlijevalo se u medalje koje smo im jučer i podijelili. Na taj način smo im približili ovaj postupak, ali i naučili ih koliko je važno odvajati otpad kako bi se nastavio dalje koristiti u recikliranom obliku, kazao je Bukvić, dodavši kako je ovo najbolji način na koji djeca mogu naučiti o ekologiji, a uz njih će o njezinoj važnosti učiti i starije generacije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno