USKOK provodi izvide o nepravilnostima u Općini Škabrnja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Nepovoljno mišljenje Državne revizije
Slučaj je prvo proslijeđen DORH-u koji je Službi kriminalističke policije PU zadarske uputio zahtjev za provođenje izvida, a sada izvide provodi i USKOK
Načelnik Škabrnje Nediljko Bubnjar

Nepravilnosti koje je u Općini Škabrnja pronašla Državna revizija našle su se i u fokusu USKOK-a. Da se provode izvidi potvrdio nam je u odgovoru USKOK, ali više detalja nije bilo moguće saznati jer "o predmetima u kojima se provode izvidi, koji su tajni, sukladno zakonskim odredbama, ne dajemo informacije," stoji u odgovoru iz USKOK- a.

Državni ured za reviziju objavio je početkom rujna rezultate financijske revizije za Općinu Škabrnja kojoj je dao nepovoljno mišljenje. Među ostalim, od 2014. do 2016. s računa općine načelnik općine i zamjenica općine podignuli su više od 790.000 kuna za nenamjenske pozajmice i projekte koji do kraja 2016. uopće nisu realizirani.

"Potraživanja po ovoj osnovi krajem 2016. iznose 660.500 kuna, a istodobno općina ima preko 2,5 milijuna nepodmirenih obveza. Potraživanja za dane pozajmice od zaposlenika odnose se na potraživanja od načelnika u iznosu 495.955,00 kn i zamjenice načelnika u iznosu 164.545,00 kn", navedeno je u izvješću Državne revizije.

Prema mišljenju Državnog ureda za reviziju, financijski izvještaji Općine Škabrnja u značajnim odrednicama nisu iskazivali objektivno i istinito rezultate poslovanja te stanje imovine i obveza. Poslovanje u značajnom dijelu nije usklađeno sa zakonima i drugima propisima.

Revizija je načelniku Škabrnje Nediljku Bubnjaru i njegovoj zamjenici Kristini Erlić zamjerila i troškove reprezentacije, putne troškove koji nisu pravilno pravdani, povećanje rashoda za plaće od planiranih u proračunu, itd.

Slučaj je prvo proslijeđen DORH-u koji je Službi kriminalističke policije PU zadarske uputio zahtjev za provođenje izvida, a sada izvide provodi i USKOK.

Načelnik i njegova zamjenica nakon objave nalaza Državne revizije branili su se kako su jedino na takav način uspjevali pokrivati tekuće troškove općine, opterećene ovrhama i dugovima. Hoće li sve skupa rezultirati optužnicom ili odbacivanjem kaznene prijave, znat će se nakon što USKOK završi izvide.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)