Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NK ZADAR Skupština odbila prihvatiti financijsko izvješće za 2018. godinu

11.10.2019. 08:26


Jučer je na Stanovima održana redovna Skupština Nogometnog kluba Zadar za 2018. godinu. Skupštinom je predsjedao njezin predsjednik Josip Bepo Bajlo, a ukupno je na dnevnom redu bilo desetak točaka. Ali, očito je sve išlo kao podmazano s obzirom na to da je sjednica skupština ukupno trajala oko dvadeset minuta. Sve se u većini slučajeva svodilo na prijedlog njegovo jednoglasno prihvaćanje. Ono što valja izdvojiti su dvije točke. Jedna je bila prihvaćanje, tj. neprihvaćanje financijskog izvješća za 2018. godinu. Na prijedlog Josipa Miočića, predsjednika Nadzornog odbora NK Zadra Skupština je odbila prihvatiti financijsko izvješće koje joj je dostavljeno od strane revizora.
– Ovaj Nadzorni odbor na dužnost je stupio u srpnju 2018. godine, a od tog perioda do danas održali smo ukupno osam sjednica. Revizorsko izvješće koje nam je dostavljeno nije potpuno, a kako su nam naveli razlog tome leži u nepotpunoj dokumentaciji. Mi smo taj izvještaj od bivšeg direktora nakon višestrukog inzistiranja dobili tek u svibnju ove godine. S obzirom na to da je i izvještaj revizora suzdržan, niti mi nismo mogli na sebe prihvatiti tu odgovornost i zato nismo prihvatili izvješće za 2018. godinu. Utvrđene su nepravilnosti i to je razlog našeg prijedloga o neprihvaćanju izvješća koji je na kraju i usvojen – kazao je Miočić.
S obzirom na neprihvaćanje ove točke, otpale i druge vezane za ovu tematiku. Novi direktor Damir Knežević podnio je kratko izvješće o radu Uprave od trenutka kada je on preuzeo svoju dužnost. U njegovom izlaganju većim se dijelom osvrnuo na sportske rezultate, odnosno da je u navedenom razdoblju klub ušao u Drugu HNL, ali je naknadno ispao zbog neishođenja licence.
U drugoj točki vrijednoj spomena za novog člana Nadzornog odbora imenovan je djelatnik Gradske uprave Krešimir Karamarko.
– Budući da je Krešimir Karamarko revizor i ima dosta iskustva u sličnim poslovima očekuje se da će njegov doprinos stabilizaciji kluba biti vrlo vrijedan – kazao je Miočić.