Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ravnateljica zadarskog Koncertnog ureda najavila čak 33 događanja

11.10.2019. 08:58


Nova zadarska koncertna sezona 2019/2020. započela je u srijedu koncertom britanske blues legende, Normanom Beakerom. Bogati glazbeni program jučer je predstavljen na konferenciji za novinare u Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače, gdje je ravnateljica Koncertnog ureda Zadar Melita Ivković najavila čak 33 događanja u koncertnoj sezoni, od kojih je devet koncerata u pretplatničkom ciklusu. Među njima je i šest koncerata Zadarskog komornog orkestra koje je najavila Linda Ivić Bijuklić, predsjednica Udruge Zadarski komorni orkestar.
Tako će se 4. studenoga 2019. održati koncert Zadarskog komornog orkestra u katedrali sv. Stošije, a 27. siječnja 2020. u Svečanoj dvorani Sveučilišta pod ravnanjem maestra Ivana Repušića.
Za 9. ožujka 2020. najavljen je koncert ZKO-a također u Svečanoj dvorani pod ravnanjem maestra Zdravka Brleka. Sljedeći koncert ZKO-a u Svečanoj dvorani održat će se 20. travnja 2020., dok će u crkvi sv. Donata ZKO imati koncert 25. svibnja 2020. Svi koncerti ZKO-a počinju u 20 sati.
– Nastavak koncerata Zadarskog komornog orkestra bit će tijekom Glazbenih večeri u sv. Donatu, dok za studeni iduće godine pripremamo svečani koncert u katedrali povodom 60. godina Zadarskog komornog orkestra, kazala je Linda Ivić Bijuklić.
Dio bogate koncertne sezone predstavila je i Branka Višić Karavida, ravnateljica Glazbene škole Blagoje Bersa, koja je posebno istaknula već tradicionalni ciklus Bersa.
Među glazbenim događajima vezanima uz Blagoja Bersu najavljen je koncert studenata proizašlih iz Glazbene škole Blagoje Bersa 2. studenoga 2019. u Svečanoj dvorani Sveučilišta, s početkom u 19 sati, te koncert profesora ove glazbene škole koji će se održati 20. studenoga u okviru obilježavanja Dana grada Zadra, s početkom u 19 sati.
Za 20. prosinca 2019. najavljena je Božićna čestitka Plesnog odjela GŠ Blagoje Bersa u HNK Zadar, s početkom u 19 sati.
Svi ljubitelji glazbene umjetnosti cjelovit i opsežan koncertni program mogu pronaći na internetskim stranicama Koncertnog ureda Zadar.
Inače, ulaznice se mogu kupiti direktnom prodajom na info pultu Kneževe palače tri dana prije koncerta od 11 do 13 sati, te od 18 do 20 sati ili na mjestu koncerta sat vremena prije početka, kao i internetskom prodajom.
Za Pretplatnički ciklus, moguće je kao i do sada, kupiti pretplatničke iskaznice. Pretplata se, istaknuto je još na presici, i ove sezone nudi po atraktivnoj cijeni od 300 kuna.