Vatrogasci dobili novo vozilo vrijedno 2,1 milijun kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Suradnja Grada Biograda i JVP Biograd
Itekako znamo koliko su nam bitni vatrogasci i posebno oprema kojom se oni služe te uopće nismo dvojili da im kupimo moderno, novo vatrogasno vozilo. Inače, za njihove potrebe Grad godišnje izdvaja 3,7 milijuna kuna, kazao je biogradski gradonačelnik Ivan Knez
Velimir BRKIĆ
Fotografija za uspomenu

Veliki dan za Javnu vatrogasnu postrojbu Biograd na Moru. Gradonačelnik Ivan Knez je ispred Vatrogasnog doma Darku Baniću, zapovjedniku JVP Biograd predao ključeve najnovijeg, najmodernijeg i najsofisticiranijeg navalnog vatrogasnog vozila vrijednog 2,1 milijun kuna.
- Grad Biograd na Moru je vatrogasno vozilo kupio putem leasinga u trajanju od pet godina, kazao je Željko Pisk, voditelj prodaje vozila u tvrtki Ziegler d.o.o. Zagreb, tvrtki kćeri matične tvrtke Albert Ziegler GmbH iz Njemačke.
Riječ je o specijaliziranom vatrogasnom vozilu marke Iveco Eurocargo ML 160-320, vozilu od 320 konjskih snaga.

Ponos grada

- Znamo koliko su nam bitni vatrogasci i posebno oprema kojom se oni služe te uopće nismo dvojili da im kupimo moderno, novo vatrogasno vozilo, rekao je gradonačelnik Ivan Knez.
Srce vatrogasaca je veliko. O načinu kako vatrogasci rade ne trebam govoriti. Da bi u tome bili što uspješniji potrebna im je adekvatna oprema, vatrogasna vozila.
- U Gradu Biogradu na Moru itekako cijenimo naše vatrogasce koji svojim radom, trudom i zalaganjem brinu o sigurnosti naših žitelja i njihove imovine. Osim ove najnovije kupnje novog i temeljito opremljenog vatrogasnog vozila vrijednog 2,1 milijun kuna, za njihove potrebe Grad godišnje izdvaja 3,7 milijuna kuna, naglasio je Knez dodavši kako je JVP Biograd jedan od najvećih ponosa grada u centru Jadrana.
Rezultat je to pozitivne suradnje JVP Biograd s Gradom u cilju podizanja operativne spremnosti i mobilnosti JVP-a koje ima 12 vozila i 20 vatrogasaca.
- Izuzetno mi je zadovoljstvo što će još jedno vatrogasno vozilo biti u sastavu naših vatrogasnih snaga i štititi žitelje našeg grada, istaknuo je Knez naglasivši kako će se vatrogastvo razvijati i dalje za dobrobit žitelja Grada Biograda na Moru i Republike Hrvatske.

Dar za vatrogasce i građane

Kapacitet vatrogasnog vozila je 4.000 litara vode i 150 litara pjene, a ima vatrogasnu pumpu kapaciteta 2.000 litara u minuti i visoku tlačnu pumpu kapaciteta 400 litara pri 40 bara. Vozilo ima i brzo navalno vilo sa 100 metara cijevi, rasvjetni stup visok pet metara, agregat, bušilice, brusilice i sve drugo što je potrebno za brze i uspješne vatrogasne intervencije.
- Ljude imamo, no treba nam i oprema. Ovo vozilo pravi je dar za nas i za građane. Zahvalni smo i ponosi, dobili smo najmodernije i najsofisticiranije navalno vatrogasno vozilo koje je pogodno za tehničke intervencije, prometne nesreće, požare na stambenim i gospodarskim objektima i za druge intervencije, što će osjetno poboljšati učinkovitost intervencija vatrogasaca JVP Biograd, poručio je Darko Banić.
Primopredaji su nazočili Krunoslav Pešić, direkor komunalnog poduzeća Bošana, i Ivica Kapetanović Šulc, predsjednik DVD Biograd, te predstavnici tvrtke Ziegler Zagreb koji su vatrogasce na licu mjesta detaljno upoznali s radom i opremom ovog novog navalnog vatrogasnog vozila.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno