Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Završeni radovi na dijelu Tuđmanove ulice

11.10.2019. 14:20


Ovih dana sanirana je kolnička konstrukcija na dijelu Ulice dr. Franje Tuđmana u Zadru, koja bi sutra trebala biti puštena u promet. Zbog radova je bio zatvoren dio ulice od raskrižja s Ulicom bana Josipa Jelačića u smjeru juga te se promet preusmjeravao u Ulicu bana Josipa Jelačića (smjer sjeveroistok – Ulica Domovinskog rata – Višnjik i smjer jugozapad – Branimirova obala – Jazine).
Prometovanje Ulicom dr. Franje Tuđmana u smjeru sjevera od raskrižja s Putem Stanova odvijalo se uz ograničenje brzine i prema privremenoj regulaciji prometa naizmjenično lijevim i desnim kolničkim trakom.
– Napravljena je rekonstrukcija dijela ulice u dužini od 70 metara i to na 40 metara ceste promijenjena je konstrukcija prometnice s izmjenom posteljice, dok se na ostalih 30 metara presvlačio asfaltni sloj. Procijenjena vrijednost radova je 80.000 kuna. Iako bi cjelovita rekonstrukcija prometnice s proširenjem gabarita trebala krenuti u realizaciju za dvije godine, neprihvatljivo i opasno stanje kolnika te opasne izbočine na dijelu izlaska iz zavoja razlog su ovih planiranih radova koje smo najavili još u travnju, rekao nam je Robertino Dujela pročelnik UO za komunalne djelatnosti.
Dodao je kako je izvođač održavanja nerazvrstanih cesta »Ceste zadarske županije« radove izveo za manje od deset dana, koliko je prvotno bilo planirano.