Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

TREĆA HNL JUG Vodopija hat-trickom i Mondziaou ubili sve nade »vitezova«

11.10.2020. 09:57


U »županijskom derbiju« igranom u 9. kolu Treće HNL jug Primorac (B) je na svom igralištu Kazimir i Silvestar uvjerljivo slavio protiv Hrvatskog viteza Posedarje rezultatom 4:0. Posedarci su dobro parirali u prvih pola sata igre, čak u nekoliko navrata opasno i zaprijetili, ali ostatak utakmice pripao je domaćinima. U biogradskom sastavu briljirao je Luka Vodopija koji je jučer zabio »hat-trick. Zabijao je redom u 29., 48. i 54. minuti te je definitivno bio igrač ovoga dvoboja. Točku na »i« stavio je Kevin Mondziau pogotkom u 85. minuti susreta. Biograjci su u ovom dvoboju definitivno pokazali više i zasluženo slavili te svom kontu pridodali tri vrijedna boda. Posedarci nisu bili loši, pogotovo ne toliko koliko sugerira rezultat, ali vidi se da trener Kristijan Tuta ima još puno posla s ovom momčadi.


Ravnopravnih 30 minuta
U 8. minuti Banić je pokušao udarcem sa sedam, osam metara iskosa, ali lopta je završila u bloku. Minutu kasnije Biograjci su ponovno u izglednoj situaciji, ovoga puta glavom je tukao Lazarevski. U 11. minuti na drugoj strani prijete gosti iz Posedarja. Brkić je odapeo s desetak metara, nakon kornera, Stojanov je siguran. Igrala se 18. minuta kada je Okechukwu tukao s 12 metara, ali lopta je odletjela nebu pod oblake. U 24. minuti lijepa akcija Primorca koju je započeo Okechukwu, centaršutom nastavio Jurić, ali Klopp glavom tuče preko gola. Četiri minute kasnije Ješe je ubacio s desne strane, a Banić u odličnoj prigodi glavom tukao pored vratnice. I onda je u 29. minuti domaćin poveo. Jurišić je izveo slobodni udarac s tridesetak metara s desne strane, a u gužvi se najbolje snašao Vodopija koji loptu s nekoliko metara šalje pod gredu – 1:0. U 34. minuti Colić puca s desetak metara, Ivančić je na visini zadatka. Igrala se 39. minuta kada je Okechukwu okušao svoj udarac s 20-ak metara, ali ponovno je neprecizan. Posljednju prigodu u prvom poluvremenu imaju Posedarci, Surać je odlično tukao s 22 metra, lopta je fijuknula malo iznad grede.


Neuhvatljivi Biograjci
Već u trećoj minuti nastavka Biograjci su povisili svoju prednost. Banić je tukao iskosa, Ivančić odlično brani, ali lopta dolazi do Kloppa koji centrira u peterac gostiju gdje Vodopija glavom zakucava loptu u suparničku mrežu – 2:0. Šest minuta kasnije novi pogodak momčadi Mirka Labrovića. Banić je loptom »s očima« pronašao Vodopiju koji u maniri rasnog strijelca šalje loptu u mrežu nemoćnog Ivančića – 3:0. U 69. minuti ponovno pokušava Okechukwu, ali njegov udarac s osam metara ne završava u mreži Posedaraca. Igrala se 81. minuta kada je Zelić okušao svoj udarac s 20-ak metara, lopta je fijuknula malo pored gostujućeg gola. I onda je u 85. minuti Primorac zadao završni udarac Hrvatskom vitezu Posedarje. Najprije je Zelić pucao glavom, Ivančić obranio, ali u nastavku akcije na loptu natrčava Mondziaou i s desetak metara pogađa donji lijevi kut nemoćnog Ivančića – 4:0.




TREĆA HNL JUG
9. kolo: Primorac (B) – HV Posedarje 4:0, OSK – Neretvanac (1:4, Slit – Urania 3:2, Jadran LP – Uskok 1:1, Neretva – Vodice 0:0, Zagora – Sloga 1:0, Zmaj (M) – Zmaj (B) 3:2.
 
PRIMORAC (B)                             4
HV POSEDARJE                            0


BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja: 300. Sudac: Jelena Pejković (Split). Pomoćnici: Dujo Sarić(Klis) i Tomislav Kujundžić Lujan (Poljica). Strijelci: 1:0 Vodopija (29’), 2:0 Vodopija (48’), 3:0 Vodopija (54’), 4:0 Mondziaou (85’). Žuti kartoni: Jurić (Primorac), Surać, Šušak (HV Posedarje). Crveni:-
PRIMORAC (B): Stojanov, Colić (od 64’ Mondziaou), Birkić, Ješe, Vodopija (od 84’ Čačić), Lazarevski, Klopp, Banić (od 64’ Zelić), Pranić, Okechukwu (od 79’ Galešić), Jurišić. Trener: Mirko Labrović
HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Ivančić, Lu. Klanac, Paleka, Vukadinović (od 72’ Jurjević-Adžić), Rončević, Surać, Šušak (od 78’ Jukić), Jurić, Remšak, Brkić, Jurjević (od 87’ Lo. Klanac), Trener: Kristijan Tuta
 


MIRKO LABROVIĆ, TRENER PRIMORCA (B)


Moji igrači su se borili i zaslužuju sve čestitke
– Čestitke mojim igračima na pobjedi. Vidjelo se da smo od samog početka bili u velikom grču, očito te domaće utakmice ne možemo igrati povezano kao što igramo u gostima. Moji igrači su se borili i zaslužuju sve čestitke, posebno Luka Vodopija koji je zabio hat-trick. Naš suparnik se vjerojatno ispuhao u tih prvih pola sata i čim smo dali gol bilo je znatno lakše. Na ruku nam je išlo i to što je HV Posedarje igralo otvorenije nego što to inače čine. Pobjeda je na kraju mogla biti i uvjerljivija i kada glad igrača bude veća, davat ćemo više golova i ostvarivati pobjede.
 


KRISTIJAN TUTA, TRENER HV POSEDARJA


Rak rana su nam prekidi
– Mi smo se u prvih pola sata dosta dobro držali, ali pokazalo se ponovno da nam je rak rana ti prekidi. Od posljednjih devet golova, osam smo primili iz prekida. Nakon tog gola smo potonuli upravo zbog načina na koji smo ga primili. Nakon poluvremena pokušali smo izaći visoko i napraviti pritisak na njihovu zadnju liniju, ali vrlo brzo smo primili gol nakon čega je utakmica imala negativan smjer za nas. Vidjet ćemo što i kako dalje.