Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kružni tok umjesto raskrižja

Autor:

10.11.2008. 23:00
Kružni tok umjesto raskrižja

Foto: Adam VIDAS



Kako napominje Dadić, tek je prošlog petka postignuta nagodba o otkupu spomenutog zemljišta, a riječ je o površini od 800 četvornih metara, za koju je Grad platio ukupno 48 tisuća eura


Raskrižje ulica Benka Benkovića i Nikole Tesle, smješteno ispod nekadašnjeg Bagatovog kruga, poznato je kao jedno od najfrekventnijih u gradu. Tamošnja redovita prometna gužva, uzrokovana slabom preglednošću i jurećim automobilma, nerijetko je i poprište prometnih nesreća.
U cilju konačnog rješenja jednog od najvećih problema na gradskim prometnicama, gradski i županijski čelnici sporazumjeli su se oko izgradnje kružnog toka kojim bi se ovaj kronični problem dugoročno riješio.
Kako pojašnjava Ivana Dadić, glasnogovornica Grada Zadra, riječ je o davno nastaloj ideji, a s kojom se, zbog tek prošlog tjedna riješenih imovinskopravnih odnosa na tom području, tek ovih dana kreće u realizaciju.
– S obzirom da područje samog raskrižja nije dovoljno za izgradnju kružnog toka, bilo je nužno dogovoriti otkup dijela zemljišta koji je bio u vlasništvu Bagata, a upravo ti imovinskopravni odnosi su dodatno usporili cijeli proces, pojasnila je Dadić, napomenuvši kako je Ulica Benka Benkovića u nadležnosti Županijskih cesta, zbog čega je trenutačno u tijeku projektiranje i to upravo u suradnji sa Županijskim cestama.
Kako napominje Dadić, tek je prošlog petka postignuta nagodba o otkupu spomenutog zemljišta, a riječ je o površini od 800 četvornih metara, za koju je Grad platio ukupno 48 tisuća eura.
– Iako jedna od ulica pripada Županijskim cestama, Grad je zbog iznimno prometne ulice preuzeo financiranje. Tek nakon nakon što Županijske ceste odobre projekt može se krenuti u traženje građevinske dozvole, a nakon toga i u natječaj za izvođače, kazala je Dadić.