Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kutija saslušao Obrovčane

Autor: Velimir Brkić

10.11.2008. 23:00
Kutija saslušao Obrovčane


Saborski zastupnik HDZ-a Branko Kutija jučer je upriličio prijam s građanima Obrovca koji su ga  molili za pomoć u rješavanju životnih problema.
– Bilo je više pitanja građana koja nisu u domeni jedinice lokalne samouprave poput dosad neriješenih povrata imovine sukladno Zakon o povratu imovine oduzete za jugoslavenske komunističke vladavine, rekao je Kutija.
Naime, donošenjem Zakona o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme SFRJ omogućeno je svim domaćim fizičkim i pravnim osobama da podnesu zahtjev za povrat ili naknadu za imovinu koja je prijašnjim vlasnicima oduzeta od strane jugoslavenske komunističke vlasti, a koja je prenesena u općenarodnu imovinu, državno, društveno ili zadružno vlasništvo temeljem propisa o konfiskaciji, nacionalizaciji, agrarnoj reformi i drugim propisima kojima je imovina prešla u društveno vlasništvo.
– Postavljeno je i pitanje uređenja ogradnog zida i mrtvačnice na obrovačkom gradskom groblju, te u svezi što učinkovitijeg i primjerenijeg ulaza na kupalište na Zrmanji kod dječjeg vrtića. Također su postavljenja pitanja u svezi autobusnih čekaonica i putničkog prijevoza uopće. Naime, autobusni kolodvor u Obrovcu nije obnovljen te kao takav nije u funkciji što dodatno utječe na učinkovitiji putnički prijevoz. Naročito kad se zna da od otvaranja autoceste u Obrovac ulazi neznatan broj autobusa, rekao je Kutija dodajući kako je  procedura rezerviranja vremena za probleme građana u Zadarskoj županiji usmjerena prvenstveno na slušanje problema te usmjeravanje stranki k ljudima koji mogu njihov problem riješiti, odnosno nastoji se upoznati određene strukture s postojećim problemima i urgirati da se ubrzaju rješavanja problema.
Odlazak u Obrovac saborski zastupnik Kutija iskoristio je i za radni sastanak s gradskim čelništvom, na kojem su ga upoznali s projektima koji su u tijeku i onim skorašnjim. Sljedeći prijam s građanima Branko Kutija upriličit će u Benkovcu, u ponedjeljak 24. studenoga.