Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadrani pjesmom oduševili Brođane

Autor: Dragana Glavočić

10.11.2008. 23:00
Zadrani pjesmom oduševili Brođane


Kad su učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole izašli na pozornicu, svi su se Zadrani okupili pored pozornice te ih bodrili. Učenici su brojnoj publici otpjevali pjesmu “Croatio, iz duše te ljubim”, a potom su naši domaćini otpjevali “Zlatne godine”


Dvije zadarske srednje škole Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola i Medicinska škola “Ante Kuzmanić” pozvane su na proslavu upriličenu u povodu obilježavanja 60. godišnjice Tehničke škole u Slavonskom Brodu. Inače, Medicinska škola “Ante Kuzmanić” održava višegodišnju suradnju s Europskim domom i Tehničkom školom u Slavonskom Brodu.
Šest učenika i nastavnice Sonja Perić i Helena Kapović, iz Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, te deset učenika i nastavnice Vesna Uhoda i Helena Kapović, iz  Medicinske škole, otputovali su u Slavonski Brod. Učenici i nastavnici bili su smješteni u obiteljima domaćina.
Svečana akademija u povodu obilježavanja 60 godina Tehničke škole održana je u KKD “Ivana Brlić Mažuranić”, u organizaciji nastavnice Božice Sedlić.
Prema riječima učenice Mateje Vidović, Zadrani su upriličili nastup na “daskama koje život znače” koji su gorljivo iščekivali.
– Kad su učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole izašli na pozornicu, svi su se Zadrani okupili pored pozornice te ih bodrili. Učenici su brojnoj publici otpjevali pjesmu “Croatio, iz duše te ljubim”, a potom su naši domaćini otpjevali “Zlatne godine” koja je zasigurno bila vrhunac večeri. Pjesmu “Ditelina s četiri lista” izveli su učenici Medicinske škole “Ante Kuzmanića”. Na kraju ove ugodne večeri izvedena je točka pod nazivom “Moja Tehnička”, ispripovjedila je Matea.
Nakon nastupa zadarski srednjoškolci prošetali su Slavonskim Brodom te u veselom duhu nastavili pjesmom uveseljavati Brođane.
Idućeg dana Zadrani su imali priliku upoznati povijesnu važnost ovog grada.
– Iznimno zanimljiv je bio posjet pograničnoj tvrđavi Brod iz 18. stoljeća te smo imali priliku pobliže upoznati njezinu stratešku i prometnu važnost, kazala je Matea.
Za mnoge zadarske učenike ovo je bio prvi posjet “zlatnoj” Slavoniji. Beskrajna nepregledna obrađena polja i guste zelene šume oduševile su Zadrane, koji su ionako navikli na dalmatinski krš.
– Osim što nas je zadivio pejsaž i uređenost gradskih parkova, koje možete vidjeti na svakom koraku, oduševljeni smo i gostoljubivošću naših domaćina. Slavonci su vrlo pristupačni, otvoreni i druželjubivi, dodala je Matea.
Po završetku obilaska, pred Zadranima je bio šestosatni povratak kući koji je uz pjesmu brzo prošao.