31 medalja i pet pehara zadarske HVIDR-e

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
hvidra
Zvonko KUCELIN
Osvojena priznanja članova zadarske HVIDR-e

Na Državnim prvenstvima za osobe s invaliditetom koja su se protekloga vikenda održala u pet sportova - šah, boćanje, elektronski pikado i viseća kugla u Poreču te plivanje u Zagrebu, športske sekcije HVIDR-e Zadar i civilni invalidi ostvarili su izuzetan uspjeh, osvojivši ukupno 31 medalju i 5 pehara. Rezultati sportaša predstavljeni su jučer na konferenciji za medije održanoj u prostorijama Udruge.

- Ovo je veliki uspjeh sportaša zadarske HVIDR-e, zajedno s civilnim invalidima te smo ponosni na sve momke zaslužne za uspjeh, istaknuo je dopredsjednik Udruge HVIDR-e Zadar Klaudio Vidaić.

Zahvalivši Udruzi koja je glavni pokretač u poticanju za bavljenje sportom, kao i Gradu te Županiji na pomoći, predstavnici športskih sekcija najavili su ovom prilikom i neka od budućih nastojanja. Iznesena je tako inicijativa da se na razini Hrvatske osnuje boćarska liga invalida. Istaknuta je potreba izgradnje dvorane za boćanje, stolni tenis, ali i ostale sportove, kao i potreba neophodne nabave vozila.

Iako osvajuju brojne medalje, sportaši HVIDR-e Zadar neće sudjelovati na 15. svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata kojemu je domaćin upravo Zadar. Natjecanje će trajati od 13. do 15. studenoga u organizaciji Hvidre RH.

- Iako događanje nosi naziv Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata, poziv nam nije upućen. Razlog tome je što nismo u sustavu Hvidre, osamostalili smo se, kazao je Vidaić, dodavši da im je od strane republičke Hvidre bilo zamjerano čak i povezivanje s civilnim invalidima.

- Radeći zajednički jedni drugima možemo pomoći i tu ne bi trebalo biti nikakvih zamjerki, istaknuo je Vidaić, zaključivši da zadarska HVIDR-a nastavlja dalje sa svojim akcijama i programima te je otvorena za suradnju sa svim udrugama.

 BERBA MEDALJA
U Poreču je na Državnim prvenstvima u pikadu, boćanju, šahu i visećoj kugli Športskih saveza osoba s invaliditetom Zadarsku županiju predstavljalo 18 članova hrvatskih ratnih vojnih invalida te dvoje civilnih invalida. Osvojili su ukupno 19 medalja i 5 pehara. U Zagrebu na Državnom prvenstvu u plivanju Zadarsku županiju je predstavljala ekipa sačinjena od dvoje HRVI-ja te troje djece s invaliditetom. Osvojili su ukupno 12 medalja.
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno