Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

31 medalja i pet pehara zadarske HVIDR-e

Autor:

10.11.2009. 23:00
31 medalja i pet pehara zadarske HVIDR-e

Foto: Zvonko KUCELIN



Na Državnim prvenstvima za osobe s invaliditetom koja su se protekloga vikenda održala u pet sportova – šah, boćanje, elektronski pikado i viseća kugla u Poreču te plivanje u Zagrebu, športske sekcije HVIDR-e Zadar i civilni invalidi ostvarili su izuzetan uspjeh, osvojivši ukupno 31 medalju i 5 pehara. Rezultati sportaša predstavljeni su jučer na konferenciji za medije održanoj u prostorijama Udruge.
– Ovo je veliki uspjeh sportaša zadarske HVIDR-e, zajedno s civilnim invalidima te smo ponosni na sve momke zaslužne za uspjeh, istaknuo je dopredsjednik Udruge HVIDR-e Zadar Klaudio Vidaić.
Zahvalivši Udruzi koja je glavni pokretač u poticanju za bavljenje sportom, kao i Gradu te Županiji na pomoći, predstavnici športskih sekcija najavili su ovom prilikom i neka od budućih nastojanja. Iznesena je tako inicijativa da se na razini Hrvatske osnuje boćarska liga invalida. Istaknuta je potreba izgradnje dvorane za boćanje, stolni tenis, ali i ostale sportove, kao i potreba neophodne nabave vozila.
Iako osvajuju brojne medalje, sportaši HVIDR-e Zadar neće sudjelovati na 15. svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata kojemu je domaćin upravo Zadar. Natjecanje će trajati od 13. do 15. studenoga u organizaciji Hvidre RH.
– Iako događanje nosi naziv Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata, poziv nam nije upućen. Razlog tome je što nismo u sustavu Hvidre, osamostalili smo se, kazao je Vidaić, dodavši da im je od strane republičke Hvidre bilo zamjerano čak i povezivanje s civilnim invalidima.
– Radeći zajednički jedni drugima možemo pomoći i tu ne bi trebalo biti nikakvih zamjerki, istaknuo je Vidaić, zaključivši da zadarska HVIDR-a nastavlja dalje sa svojim akcijama i programima te je otvorena za suradnju sa svim udrugama.


 BERBA MEDALJA


U Poreču je na Državnim prvenstvima u pikadu, boćanju, šahu i visećoj kugli Športskih saveza osoba s invaliditetom Zadarsku županiju predstavljalo 18 članova hrvatskih ratnih vojnih invalida te dvoje civilnih invalida. Osvojili su ukupno 19 medalja i 5 pehara. U Zagrebu na Državnom prvenstvu u plivanju Zadarsku županiju je predstavljala ekipa sačinjena od dvoje HRVI-ja te troje djece s invaliditetom. Osvojili su ukupno 12 medalja.